• Un cetăţean italian care vizitase România a fost diagnosticat astăzi cu coronavirus
  • A intrat în contact cu zeci de persoane din România. Autoritățile se străduiesc să le găsească pe toate
  • Bărbatul e internat la un spital din Rimini, iar viaţa sa nu este pusă în pericol
  • Ultimul bilanț anunța 11 morți și 325 de infectați în Italia

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus în oraşul Rimini din regiunea Emilia-Romagna.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, se întorsese în Italia weekendul acesta şi s-a prezentat la spital cu simptome caracteristice bolii, informează Corriere Romagna.

Potrivit Il Resto del Carlino, italianul a declarat că s-a întors din România sâmbătă cu un avion care a aterizat la Bologna.

Italianul cu coronavirus spune că i-a fost teamă și că acum nu mai are febră

Întrebat cum se simte, bărbatul a răspuns: „Medicii trebuie să o spună mai bine. Acum nu mai am febră”. Acesta a recunoscut că i-a fost teamă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Italianul a povestit că nu a avut febră când a revenit din România.

„Am fost la Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo”, a adăugat bărbatul, după care jurnaliştii scriu că acesta nu a putut continua conversaţia din cauza oboselii.

Ziariştii mai scriu că italianul a început să aibă febră şi să tuşească duminică, dar luni, când a mers la medicul de familie, acesta nu a înţeles despre ce e vorba şi l-a trimis la secţia de urgenţă a spitalului din Cattolica.

Cele 10 sfaturi ale Ministerului Sănătății, pentru a te feri de coronavirus

Ministerul Sănătăţii anunţă cum te poţi proteja de Coronavirus Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase Animalele de companie nu transmit coronavirusul Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool Spălaţi-vă de mai multe ori pe mâini şi nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile. […]

Read more

Aici, potrivit medicilor, italianului i s-a făcut o radiografie toracică şi alte analize, după care rezultatul la coronavirus a ieşit pozitiv.

Analize la 13 persoane care au fost în contact cu italianul infectat cu coronavirus, urmează alte 19 în Gorj

Italianul este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini. Acesta a stat 4 zile în România, în judeţele Dolj şi Gorj, fiind însurat cu o femeie din Gorj.

Autorităţile gorjene au făcut până la această oră analize la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul, iar alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică.

Trei doljeni care s-au întors din Italia, băgaţi cu forţa în carantină de teama coronavirusului

Trei doljeni care s-au întors recent din Italia, au fost băgaţi forţat în carantină Ei sunt internaţi într-un centru special amenajat în Craiova Poliţia a deschis o anchetă după ce aceştia au minţit autorităţile Dacă tu înţelegi pericolul reprezentat de coronavirus, uite că sunt şi oameni care cu bună ştiinţă îşi pun semenii în pericol, […]

Read more

Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetăţeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor.

Italianul a fost internat în spital, iar medicii anunţă că viaţa sa nu este pusă în pericol în acest moment.

În total au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie cu coronavirus până în acest moment în regiunea Emilia-Romagna.

Italia este cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus din Europa: ultimul bilanț anunța 11 morți și 325 de infectați

Sursă foto: Profimedia