• Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că un cetățean român este implicat în atacurile cibernetice rusești din ultimele zile.
  • ,,Dacă ne uităm pe site-urile românești și in social media din Romanânia vedem foarte multă activitate de tip <trolling>„, spune Yugo Neumorni expert în domeniu.
  • Este o adevărată surpriză faptul că cetățenii români iau parte la asemenea lucruri, care sunt o oroare nemărginită, spun experții în domeniu.

Un cetățean român, implicat în atacurile cibernetice rusești din ultimele zile asupra unor site-uri din România, a fost arestat de poliția britanică, la cererea autorităților române. Vestea vine de la Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Alexandru Panait, expert în securitate cibernetică a vorbit pentru Aleph despre acest subiect.

Este o adevărată surpriză faptul că cetățenii români iau parte la asemenea lucruri, care sunt o oroare nemărginită, spun experții în domeniu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

,,Deocamndată, să spun așa pe prezumția de nevinovăție, pe de altă parte dacă ne uităm pe site-urile românești și in social media din Romanânia vedem foarte multă activitate de tip <trolling> adică cetățeni români care <servesc>să spunem așa cauza Federației Ruse sau cauza războiului,haideți să spunem așa, spune Yugo Neumorni.

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat că la nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul instituției au fost obținute date referitoare la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Acestea ar viza infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware.

Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime”, a transmis SRI, potrivit unui comunicat emis sâmbătă seară.

De asemenea, SRI a recomandat ca link-urile sau fișierele atașate mesajelor de tip mail, care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute, să nu fie deschise.