• Jenile Thames și alți consumatori au dat în judecată compania producătoare de bomboane Skittles, Mars, pe motiv că acestea ar conține o substanță neconformă consumului uman, dioxid de titan.
  • Jenile Thames a pornit procesul la tribunalul federal din California și a mai acuzat comapania că nu și-ar fi avertizat consumatorii de efectele colorantului, evitând să menționeze că există pericole.
  • La nivelul UE, alimentele care conțin colorantul vor dispărea de pe rafturi începând din august, deoarece Comisia Europeană susține că dioxidul de titan ar putea cauza cancer.

Un consumator a dat în judecată, joi, compania Mars, care produce bomboanele colorate Skittles, pe motiv că acestea ar conține dioxid de titan, o substanță periculoasă pentru oameni, potrivit genștiri, care citează The Guardian și The Washington Post.

Jenile Thames a pornit procesul la tribunalul federal din California și a mai acuzat comapania că nu și-ar fi avertizat consumatorii de efectele colorantului, evitând să menționeze că există pericole.

Aceeași persoană susține că bomboanele Skittles ar putea fi genotoxice, capabile să modifice ADN-ul.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

La nivelul Uniunii Europene, alimentele care conțin colorantul vor dispărea de pe rafturi începând din august, deoarece Comisia Europeană susține că dioxidul de titan ar putea cauza cancer.

La rândul său, compania Mars a respins acuzațiile și a declarat că nu au încălcat nicio lege, deoarece utilizarea dioxidului de titan este în conformitate cu reglementările FDA (Food and Drug Administration din SUA), potrivit The Washington Post, citat de aceeași sursă.

Utilizarea dioxidului de titan în alimente, în Statele Unite, nu este interzisă, dar se limitează folosirea sa la 1% din greutatea produsului.

Aceeași persoană, care a acuzat compania producătoare, a declarat că aceasta știa încă din anul 2016 de efectele nocive pe care le-ar putea avea colorantul, deoarece, la acea vreme, Mars anunțase că va elimina, treptat, coloranții artificiali, printre care și dioxidul de titan.

După ce Franța a interzis pe piață, în 2019, comercializarea bomboanelor, Mars a revenit cu o declarație și a promis că se va supune acestor schimbări.

Totuși, Jenile Thames transmite că pe lista ingredientelor încă ar apărea dioxidul de titan, o listă greu de citit, din cauza fontului precar de pe ambalaj.