• Canalul pro-rus de telegramă Rybar a distribuit imaginile, care arată convoiul de marfă care transporta transportoare blindate de trupe modernizate și alte echipamente.
  • Muzyka a spus că acesta ar putea fi un semnal pentru Occident că Moscova escaladează.
  • Manevrele ar putea indica o dorință tot mai disperată a lui Putin de a intensifica războiul.

Un convoi a fost reperat transportând echipamente pentru programul de arme nucleare al Rusiei, ceea ce a provocat temeri că Vladimir Putin ar putea pregăti un test pentru a trimite un semnal către Occident. Un tren operat de divizia nucleară secretă și legat de cea de-a 12-a direcție principală a Ministerului rus al Apărării a fost văzut traversând centrul Rusiei în weekend, în timp ce se îndrepta spre Ucraina.

Canalul pro-rus de telegramă Rybar a distribuit imaginile, care arată convoiul de marfă care transporta transportoare blindate de trupe modernizate și alte echipamente. Konrad Muzyka, un analist de apărare din Polonia specializat în Ucraina, a declarat: Acesta este un kit aparținând celei de-a 12-a direcții principale a Ministerului rus al Apărării. Direcția este responsabilă de munițiile nucleare, de depozitarea, întreținerea, transportul și eliberarea acestora către unități.

Muzyka a adăugat că ar putea fi un semnal pentru Occident că Moscova escaladează, cu referire la amenințarea cu războiul nuclear lansată vineri de Putin. Cu toate acestea, el a subliniat că videoclipul nu arată pregătiri pentru o lansare nucleară.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Aceasta vine în contextul în care surse au declarat pentru The Times că NATO a trimis informații statelor membre și aliaților, alertându-i asupra faptului că se așteaptă ca Rusia să testeze Poseidon, o dronă torpiloare cu capacitate nucleară, supranumită arma apocalipsei”, posibil în Marea Neagră. Potrivit La Repubblica, aceasta ar urma să fie testată în Marea Kara, la nord de Rusia continentală.

Manevrele ar putea indica o dorință tot mai disperată a lui Putin de a intensifica războiul, după ce o serie de înfrângeri jenante pe câmpul de luptă au dus la pierderea unui oraș-cheie din Donețk și la eșecuri în regiunea Herson. Potrivit unor oficiali ai Pentagonului, SUA analizează cum să răspundă la o serie de scenarii, inclusiv utilizarea de către Rusia a armelor nucleare tactice.

Vineri, la o ceremonie în care a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene, Putin a declarat că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a apăra zonele. De asemenea, Rusia a concediat ieri un general de rang înalt, în timp ce forțele sale se retrăgeau pe două fronturi în fața avansărilor ucrainene.

Generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, șeful Districtului Militar de Vest, a fost înlocuit cu generalul-locotenent Roman Berdnikov, a anunțat grupul media rus RBC.