• După ce imaginile cu vânătăile băiatului au apărut în social media, Poliția s-a sesizat și a început verificări
  • Incidentul a avut loc la Colegiul „Tudor Vladimirescu” din Gorj, o școală de elită din județ
  • Băiatul a fost închis într-o clasă de câțiva colegi, după care a fost lovit cu ușa

Bullying-ul nu a dispărut din școli. 71% dintre copiii din România susțin că violența este prezentă în clase, arată un studiu World Vision.

De data aceasta, un copil de clasa a VI-a din Gorj a fost victima colegilor lui. Nu este prima dată, însă acum are răni. S-a întâmplat la Colegiul „Tudor Vladimirescu”, considerat de elită în județ.

Pe motiv că este grăsuț. Sub pretextul că le-a scăpat o minge în altă clasă, l-au trimis să ia mingea respectivă și l-au blocat în acea clasă. Normal, copilul a vrut să iasă, ei l-au împins și când a încercat să iasă, i-au trântit ușa peste mână. Copilul se învinovățește pentru faptul că i-a pârât pe colegi, e speriat că îi vor reproșa ceilalți colegi”, a povestit mătușa copilului.

Recomandări

IOHANNIS CONVOACĂ CSAT-UL
ARUNCI JUMĂTATE DIN CE CUMPERI
S-A DECIS COMASAREA
TRUMP ȘI DESANTIS, ALIAȚI?
DE CE SĂ NU ȚII TELEFONUL ÎN OREZ
OPOZIȚIA CRITICĂ IDEEA COMASĂRII

În replică, directoarea liceului spune că între copii a fost, de fapt, o joacă. Iar hârjoneli există dintotdeauna. Mai mult, ea mai spune că, de curând, elevii au revenit în bănci.

E greu pentru copii să se reîntoarcă acum să socializeze pentru că în mediul online mulți dintre ei s-au jucat singuri. Or, acum sunt împreună și trebuie să se reobișnuiască să fie împreună și să oconștientizeze pericolul unui moment care a vrut să fie nevinovat”, a explicat Cristina Goanță, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

După ce imaginile cu vânătăile băiatului au apărut în social media, Poliția s-a sesizat și a început verificări.

Au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a spus Miruna Prejbeanu, reprezentant IPJ Gorj.