• După ce imaginile cu vânătăile băiatului au apărut în social media, Poliția s-a sesizat și a început verificări
  • Incidentul a avut loc la Colegiul „Tudor Vladimirescu” din Gorj, o școală de elită din județ
  • Băiatul a fost închis într-o clasă de câțiva colegi, după care a fost lovit cu ușa

Bullying-ul nu a dispărut din școli. 71% dintre copiii din România susțin că violența este prezentă în clase, arată un studiu World Vision.

De data aceasta, un copil de clasa a VI-a din Gorj a fost victima colegilor lui. Nu este prima dată, însă acum are răni. S-a întâmplat la Colegiul „Tudor Vladimirescu”, considerat de elită în județ.

Pe motiv că este grăsuț. Sub pretextul că le-a scăpat o minge în altă clasă, l-au trimis să ia mingea respectivă și l-au blocat în acea clasă. Normal, copilul a vrut să iasă, ei l-au împins și când a încercat să iasă, i-au trântit ușa peste mână. Copilul se învinovățește pentru faptul că i-a pârât pe colegi, e speriat că îi vor reproșa ceilalți colegi”, a povestit mătușa copilului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

În replică, directoarea liceului spune că între copii a fost, de fapt, o joacă. Iar hârjoneli există dintotdeauna. Mai mult, ea mai spune că, de curând, elevii au revenit în bănci.

E greu pentru copii să se reîntoarcă acum să socializeze pentru că în mediul online mulți dintre ei s-au jucat singuri. Or, acum sunt împreună și trebuie să se reobișnuiască să fie împreună și să oconștientizeze pericolul unui moment care a vrut să fie nevinovat”, a explicat Cristina Goanță, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

După ce imaginile cu vânătăile băiatului au apărut în social media, Poliția s-a sesizat și a început verificări.

Au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a spus Miruna Prejbeanu, reprezentant IPJ Gorj.