• Un cunoscut ONG autohton a lansat petiția „Fără români în funcții publice”
  • Autorii petiției cer autorităților „crearea unei comisii prezidențiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialiști în domeniile de competență deficitare din administrarea României
  • Potrivit FRFP, „statul român, azi cangrenat de corupție și impostură, s-a ridicat cu aportul decisiv al unor străini
  • În această seară, la ȘTIU, de la ora 21.00, poți vedea un interviu cu inițiatorii petiției Fără Români în Funcții Publice

UPDATE 23:00 Adrian Sârbu: „Un subiect de pură ficțiune a devenit un subiect de dezbatere”

„La echipa cu care am construit acest proiect s-au aliat și colegi cu o mare credibilitate, care de dimineață până seara au alimentat și generat dezbaterea, în așa fel încât, până la urmă, un subiect de pură ficțiune să devină un subiect de dezbatere”, a spus Adrian Sârbu.

„Facem jocurile minții noastre, care în ziua de 1 aprilie devine liberă, devine relaxată. Nu spunem că celelalte 364 de zile nu ar fi altfel. Nu suntem finanțati nici de Soros, nici de Bill Gates, nici de ocultă. Suntem în slujba unei puteri extraordinare: așteptarea oamenilor.

Unii au răspuns cu minciuni, alții cu proiecte care devin minciuni. Noi am venit cu acest proiect: cum poate țara noastră să fie salvată de cei care o conduc.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Acest proiect poate să arate așa, dar poate să arate și invers. Până la urmă, cineva trebuie să ne salveze. Pentru că românii, de secole, așteaptă să fie salvați. Multe partide folosesc tagul salvare drept ancoră”, a spus Adrian Sârbu.

Întrebat în ce măsură este real și în ce măsură este fake, Adrian Sârbu a explicat simplu: „Este atât de real cât este fake”.

UPDATE 16:00 Inițiatorii petiției „Fără Români în Funcții Publice” au trimis pe adresa redacției Aleph News un plic care urmează să fie deschis de către aceștia în acest seară, în emisiunea ȘTIU

Foto: Aleph News

UPDATE 15:28 Radu Mihaiu, primarul sectorului 2: „Da, sunt de acord cu varianta asta, cu un singur amendament, să mutăm capitala la Chișinău”

Organizația inițiatoare, FRFP, susține că dorește să continue, cel puțin în spirit, campania de succces Fără Penali în Funcții Publice. Am vorbit cu Iulian Bulai de la USR, unul dintre promotorii „Fără Penali”, care este împotriva demersului FRFP.

Iulian Bulai, deputat USR: „N-aș spune nimic să vină și estonieni să lucreze în digitalizarea României, și spanioli să ne facă o infrastructură feroviară mai bună, și nemți să ne facă autostrăzi mai bune, dar ideea că le interzicem românilor este o distopie”

În paralel, colegul lui de alianță Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, ar susține „Fără Români în Funcții Publice”, dar cu un amendament.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2: „Da, sunt de acord cu varianta asta, cu un singur amendament să mutăm capitala la Chișinău, mi se pare varianta cea mai bună. Să mutăm la Chișinău nu la Sibiu pentru că la Sibiu capitala ar fi tot în România. Mai bine mutăm capitala la Chișinău.”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discrimării, Csaba Asztalos, ne-a spus clar: petiția nu poate fi aplicată.

„Este ilogic. Nu poți să modifici. Este neconstituțional. E un demers care nu are nicio finalitate. Nu văd aici un element care ar avea vreo lgică, cum că doar străinii ar putea să conducă și să dezvolte România. Nu este așa”, a spus Csaba Asztalos.

Ion Cristoiu, jurnalist și publicist: „Sunt nemulțumit de măsurile deloc radicale. Eu propun o Românie în care să fie numai străini și am să vă dau un exemplu de realizări din istoria țării noastre în care au fost numai străini: romanii.

În doi ani, 105, 106, s-a construit o șosea de la Dunăre, trecea prin Cluj și ajungea în Sălaj, pentru că nu erau români. Eu propun să plecăm noi din România și să vină alții să facă România.

Cred că ar putea fi organizat un referendum pentru validarea acestei petiții”

UPDATE 14.00 Răzvan Savaliuc: Dacă Parchetul General nu deschide o anchetă, atunci înseamnă că acest demers are susținere de la cel mai înalt nivel

Răzvan Savaliuc, Senior editor Lumea Justitiei (luju.ro), a spus, despre petiția lansată joi, că aceasta ar putea fi cercetată penal pentru că instigă la discriminare.

„Sunt contra acestei petiții. Este foarte periculoasă pentru societatea românească și poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare, conform Codului Penal.

Dacă analizăm cei 30 de ani cât au trecut de la Revoluție, 30% din capitalul românesc a trecut în mâna unor firme străine. Pe de altă parte, tinerii au migrat spre alte țării. E evident că cei care dețin firme cu capital străin s-au săturat să fie conduși de români.

Multe ONG-uri sunt plătite de agenți străini și aruncă mesaje pericolase și pot prinde la tineri care nu au reușit în țară și inflameză țara.

E e un pericol foarte mare și daca CNCD nu se sesizează, dacă Parchetul General nu deschide o anchetă, atunci înseamnă că acest demers are susținere de la cel mai înalt nivel”, a spus Răzvan Savaliuc, Senior editor Lumea Justitiei (luju.ro).

UPDATE 12.00: Diana Șoșoacă: E bine că vedem și noi care sunt trădătorii și cine sunt cei manipulați

Senatoarea Diana Șoșoacă a comentat petiția legată de eliminarea românilor din funcțiile publice. Ea este vehementă și spune că, de fapt, țara noastră a fost condusă, de la căderea comunismului și până în prezent, doar de străini. Ea crede că în spatele aceste inițiative se află președinte Klaus Iohannis și liderul USR-PLUS, Dan Barna.

„Ce român și ce trădător își mai poate dori să fie condus de străini? Ce reușite a avut președintele Iohannis, în afară că a dezbinat România, pas cu pas, cu guvernul lui. Unicul parlamentar care mai luptă pentru România sunt eu. La acest moment, avem, de 31 de ani, conducere străină, cu ordine primite din afară, prin plicuri, care vin via Berlin-Viena-București.

Am un mesaj pentru cei ce au semnat petiția: Să lase politica anti-română deoparte. Din plenul Senatului am menționat că avem legi pentru apărarea oricărei etnii, dar nu avem pentru apărarea românilor. E bine că vedem și noi care sunt trădătorii și cine sunt cei manipulați.

În spatele acestei mișcări avem doi protagoniști: Iohannis și Barna”, a spus, la Aleph News, Diana Șoșoacă.

UPDATE 11.00 Ion Cristoiu: „Eu merg pe ideea că românii trebuie să plece”

„Noi românii am reușit până și pe nemți să-i românizăm. Eu merg pe ideea că românii trebuie să plece pentru că dacă aducem conducători nemți, de exemplu, veți vedea că ei se românizează.

Dacă vreți, vă dau un exemplu cu Klaus Iohannis, care s-a românizat”, a spus Ion Cristoiu.

UPDATE 10.00 Sorina Matei: „Străinii nu fură, fură doar românii”

„Sunt contra, nu pentru că aș fi eu cine știe ce naționalist convins. E adevărat că nu ne pricepem la funcții publice. Primul prim-ministru al României a fost asasinat, primul rege al României, născut în țară, Carol al II-lea știm în ce situație ne-a lăsat. Primul președinte al României l-am executat în decembrie. Nu poți să înveți dacă nu exersezi”, spune Răzvan Țupa.

„Eu sunt pro, pentru că important în această petiție este că va fi eliminată corupția din viața publică și noi vorbim din 2002, de la înființarea DNA de corupția la nivel înalt. Am avut tot felul de inițiative în România care nu au avut succes și cred că asta este singura șansă. (…) Străinii nu fură, fură doar românii”, a spus la Aleph News Sorina Matei.

UPDATE 9.00 Sever Voinescu: „Eu cred că Victor Ponta este băgat în acest apel”

„Sunt pro, sunt unul dintre cei mai mulți români pro. Mi se pare că acolo sunt idei buni de susținut, dar cu nuanțe.

La noi țară se pot întâmpla foarte multe lucruri, așa că nu văd de ce nu s-ar putea aplica și această petiție. Dar este o altă discuție dacă ar fi bine și o alta despre cine ar putea fi în spatele ei.

Documentul sugerează că Poșta Română ar trebui să fie dată chinezilor, ori dacă Poșta trebuie dată chinezilor, ceea ce este un dezacord pentru că Poșta Chineză este o catastrofă, nu este în primele cinci ale lumii. Cu Poșta la chinezi mă face să ezit. Și vă spun cinstit, ca om care analizează lucrurile în adâncimea lor, eu îl miros că Victor Ponta este băgat în acest apel. Pentru mine este clar: China e Ponta.

Ori dacă acest document venea din laboratorul partidului pe care îl susțin, m-aș fi așteptat să spună că Poșta trebuie să meargă la elvețieni pentru că toată lumea știe că Poșta elvețiană este cea mai bună din lume”, a spus Sever Voinescu.

UPDATE 8.00 Valeriu Șuhan: „Petiția e o jignire la adresa românilor”

Petiția Fără Români în Funcții Publice propune un plan radical, dar care vine să întâmpine așteptări legitime ale cetățenilor. Valeriu Șuhan, de la Monitorul Siguranței Cetățeanului, a vorbit despre această inițiativă, la Aleph News.

Evident, sunt contra acestei propuneri. Nu aș putea semna niciodată o astfel de petiție, pentru că mi se pare că aceasta nu reprezintă numai o jignire teribilă la adresa românilor, dar este și o mare prostie. Fără doar și poate nu aș putea semna așa ceva, mai ales că azi avem 80 de ani de la un masacru teribil care a ucis 3.000 de români, la Fântâna albă. Trupele sovietice de graniță au mitraliat 3.000 de români care încercau să treacă în România”, a afirmat Valeriu Șuhan.

Propunerile făcute de FRFP în această petiție pot părea ciudate, la prima vedere, dar au început deja să adune susținători. Mesajul anticorupție și pro responsabilitate fiscală a prins. Despre FRFP a vorbit și Cristian Hostiuc, director editorial al Ziarului Financiar.

Eu aș semna o asemenea petiție. Ar fi un lucru interesant pentru România, nu spun „bun” pentru că acest lucru ar putea fi văzut la final. Puțină lume știe că mulți ani am avut la conducerea Bursei de Valori București, care este o insituție semi-publică, un polonez. Bursa de Volori București nu avea o expunere internațională și acționarii au adus un polonez. România este o țară extrem de cosmopolită”, a spus Cristian Hostiuc.

ȘTIRE INIȚIALĂ

„Din 1989, guvernanții ne refuză România curată și performantă la care visam în acel decembrie. Îndurăm o tranziție instalată definitiv peste noi, în beneficiul unei clase politice fără viziune și onoare. Suntem zilnic ostaticii unei administrații haotice, sufocate de nepotism și corupție. Singura lor competență pare a fi îmbogățirea frauduloasă. Jumătate din românii activi au emigrat deja. Nu e prima oară în istorie când înfruntăm epidemia de hoție. Din fericire, înaintașii ne-au lăsat și vaccinul! Statul român, azi cangrenat de corupție și impostură, s-a ridicat cu aportul decisiv al unor străini: germanul Carol ne-a adus independențaitalianul Davila ne-a înființat sistemul de sănătate, armeanul Spiru Haret învățământul modern iar englezoaica Maria ne-a dat hotărârea cu care să obținem Marea Unire! La chemarea unor patrioți vizionari, aceștia și alții ca ei au injectat know-how occidental într-o țară înapoiată, ridicând-o la înălțimea potențialului ei. Iată adevăratul patriotism: câțiva ani de fapte concrete, nu secole de discursuri!”, arată Organizația FRFP.

Potrivit autorilor petiției, „România de azi este o mamă apăsată de greutăți și umilințe. Dar cea de mâine? Oricine are un copil bolnav caută cel mai bun specialist, nu o rudă pusă pe improvizații; vrem competență și responsabilitate, nu ”treabă românească”!”.

O agricultură condusă de specialiști olandezi ar preveni inundațiile și ar reface irigațiile. Cu ofițeri israelieni, armata noastră ar impune vecinilor respectul. Ca primar japonez al Bucureștiului, oricare dintre foștii primari ai Tokyo-ului ar rezolva riscul seismic și șoseaua de centură. Cu o poștă condusă de chinezi, corespondența ar ajunge la timp. Avem datoria să dăm României conducători eficienți, cu experiență verificată și viziune modernă. Doar așa ne putem ridica țara la rangul pe care îl merită printre națiunile Europei. Dacă asta presupune să facem apel la străini, nu e nici o rușine! Cinci milioane de români lucrează deja pentru ei, e timpul ca și câțiva străini să lucreze pentru noi! Nume ca Johannis, Armand, Fritz sau Arafat demonstrează deja că pentru cetățeni, esențială e competența liderilor, nu originea lor!  Timpul amânărilor și cârpelilor a trecut! Răul românesc trebuie smuls de la rădăcină!”, se mai arată în petiția lansată astăzi.

Propunerile FRFP

  • Crearea unei comisii prezidențiale care să identifice la nivel mondial cei mai buni specialiști în domeniile de competență deficitare din administrarea României;
  • Angajarea acestora prin concurs de proiecte în funcții publice de înaltă răspundere ale Statului;
  • Alcătuirea din candidații selecționați a unui guvern de uniune internațională, format din specialiști, cu un premier străin, propus de Președinte și votat de Parlament;
  • Extinderea acestui proces la nivelul administrației locale și a regiilor autonome;
  • Demisia în bloc a actualului Parlament și organizarea de noi alegeri, în care partidele politice să prezinte electoratului candidați străini;
  • Organizarea referendumului pentru mutarea Capitalei la Sibiu. Bucureștiul reprezintă secole de furt și corupție levantină. O nouă Românie cere o altă Capitală!
  • Înlocuirea bugetarilor români ortodocși corupți cu funcționari străini, a căror religie impune cinstea în orice situație. 
  • Implementarea acestui proiect fără împrumuturi externe suplimentare, nici creșteri de taxe și impozite. Bugetul actual, scutit de pierderile datorate incompetenței și corupției, este suficient.  

Potrivit documentului, semnatarii se angajează să „achite în totalitate și la timp toate taxele și impozitele actuale, oferind noului guvern mijloacele de a-și pune noile politici în aplicare”.