• Școlile din Pesaro și din alte orașe din apropiere au fost închise.
  • Traficul feroviar care trece prin Pesaro de-a lungul coastei Adriaticii a fost suspendat.
  • Biroul premierului Giorgia Meloni a declarat că aceasta se află în contact permanent” cu autoritățile.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,7, s-a produs miercuri dimineață în largul coastei italiene a Mării Adriatice, dar nu a provocat pagube grave sau răniți, potrivit primelor informații. Seismul a avut loc la scurt timp după ora 7 dimineața și a fost resimțit până la Roma, în cealaltă parte a țării, și în regiunile nordice Veneto, Friuli și Trentino.

Nu există răniți pentru moment”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Protecției Civile din Italia, agenția precizând pe Twitter că verificările la fața locului continuă.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 35 de kilometri în largul orașului Pesaro, un oraș de la malul mării din estul regiunii Marche, la o adâncime de 7 kilometri, a precizat Institutul italian de geofizică și vulcanologie (INGV).

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Ca măsură de precauție, școlile din Pesaro și din alte orașe din apropiere au fost închise, iar traficul feroviar care trece prin Pesaro de-a lungul coastei Adriaticii a fost suspendat.

Biroul premierului Giorgia Meloni a declarat că aceasta se află în contact permanent” cu autoritățile de protecție civilă și cu șeful regiunii Marche pentru a urmări evoluția situației.