• Epicentrul se află la aproximativ 82 km de cea mai apropiată graniță cu China și se pare că a fost puternic resimțit în Kashgar și Artux, în partea de vest a regiunii Xinjiang.
  • Regiunea în care s-a produs cutremurul este slab populată și este înconjurată de munții Pamir.
  • Departamentul de căi ferate din Xinjiang a suspendat circulația trenurilor de pasageri pe tronsonul Aksu-Kashgar al căii ferate din sudul Xinjiang.

Un cutremur cu magnitudinea de aproximativ 7,2 a zguduit Tadjikistanul joi la ora 8.37 la o adâncime de 10 km, a anunțat televiziunea chineză de stat CCTV, citând China Earthquake Networks Center.

Epicentrul se află la aproximativ 82 km de cea mai apropiată graniță cu China și a fost puternic resimțit în unele zone din regiunea Xinjiang din vestul Chinei, inclusiv în Kashgar și Artux, a raportat CCTV. Alimentarea cu energie electrică și comunicațiile au rămas normale în Kashgar, a raportat presa de stat Xinhua.

Departamentul de căi ferate din Xinjiang a suspendat circulația trenurilor de pasageri pe tronsonul Aksu-Kashgar al căii ferate din sudul Xinjiang, a precizat presa de stat. Autoritățile locale inspectau podurile, tunelurile și echipamentele de semnalizare, a precizat CCTV.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Epicentrul cutremurului pare să fie localizat în Gorno-Badakhshan, o regiune semi-autonomă care se învecinează cu Afganistanul și China, la aproximativ 67 de kilometri de micul oraș de munte Murghob. După cutremurul inițial, în zonă s-a produs o replică cu magnitudinea 5,0 aproximativ 20 de minute mai târziu, urmată de un cutremur cu magnitudinea 4,6.

Regiunea în care s-a produs cutremurul este slab populată și este înconjurată de munții Pamir. În această zonă se află Lacul Sarez, unul dintre cele mai mari lacuri din Tadjikistan, care are o nuanță acvamarin și a fost creat în urma unui cutremur din 1911. În spatele lacului Sarez există un baraj natural adânc în munții Pamir, iar experții au avertizat că consecințele ar fi catastrofale dacă barajul ar ceda.