• Partidul Democrat a obținut guvernări în Massachusetts și Maryland.
  • În Massachusetts, procurorul general democrat Maura Healey a devenit prima femeie care a urcat în cea mai înaltă funcție din acest stat.
  • Republicanii în funcție au navigat spre victorie în Georgia, Texas și Florida, state în care democrații sperau să fie mai competitivi, dacă nu chiar să ia o victorie.

Democratul Josh Shapiro a câștigat marți postul de guvernator al Pennsylvaniei, potrivit proiecțiilor Edison Research, învingând un republican care a negat alegerile într-un stat aflat în bătălia prezidențială, unde guvernatorul numește oficialul care supraveghează alegerile.

Shapiro, procurorul general al statului, l-a învins pe senatorul republican Doug Mastriano, care s-a făcut ecoul afirmațiilor false ale fostului președinte Donald Trump privind frauda la vot și care a fost prezent la Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021 – ziua unei revolte mortale – pentru a protesta față de rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020.

Mastriano le-a spus susținătorilor, marți târziu, că va respecta rezultatele alegerilor, dar a precizat că sunt prea multe voturi restante și că vrea să vadă ce au de spus alegătorii”. Competiția a fost una dintre cele 36 de curse pentru guvernatori de stat desfășurate marți în cadrul alegerilor de la mijlocul mandatului din SUA, viitorul dreptului la avort și supravegherea alegerilor fiind în pericol în competițiile competitive din întreaga țară.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Miza ridicată a adus bani și atenție sporită la cursele la nivel de stat, care sunt adesea eclipsate în alegerile de la mijlocul mandatului de lupta pentru controlul Congresului. Partidul Democrat a obținut guvernări în Massachusetts și Maryland cu candidați care au făcut istorie, în timp ce republicanii în funcție au obținut victorii în curse importante în Florida, Georgia și Texas, potrivit previziunilor Edison Research.

În Massachusetts, procurorul general democrat Maura Healey a devenit prima femeie care a urcat în cea mai înaltă funcție din acest stat, unde va fi, de asemenea, primul guvernator lesbian deschis din țară.

Republicana Sarah Huckabee Sanders, care a fost secretarul de presă al lui Trump la Casa Albă, a fost aleasă ca prima femeie guvernator al statului Arkansas. O altă barieră a fost spartă în Maryland, unde democratul Wes Moore a devenit primul candidat afro-american din acest stat care a câștigat alegerile pentru funcția de guvernator.

În statul New York, unde republicanii au câștigat ultima dată în urmă cu 20 de ani, guvernatorul democrat Kathy Hochul a supraviețuit unei provocări din partea republicanului Lee Zeldin, care a făcut o campanie intensă pe tema criminalității. Republicanii în funcție au navigat spre victorie în Georgia, Texas și Florida, state în care democrații sperau să fie mai competitivi, dacă nu chiar să ia o victorie.