• Un detașament de luptă de dreapta din armata rusă a calificat retragerea forțelor Moscovei din Herson drept o trădare a poporului rus”.
  • Comandantul rus Serghei Surovikin a declarat că această mutare va păstra viețile și capacitatea de luptă a forțelor sale.
  • Însă decizia a fost privită cu superficialitate de Rusich, o grupare de dreapta pro-rusă care a participat, de asemenea, la războiul din Donbas din iunie 2014 până în iulie 2015.

Un detașament de luptă de dreapta din armata rusă a calificat retragerea forțelor Moscovei din Herson drept o trădare a poporului rus”. Comentariile de pe canalul de socializare Telegram al Grupului de Recunoaștere a Asalturilor de Sabotaj (DShRG) sau Rusich” au urmat anunțului ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit căruia forțele sale se vor retrage de pe malul vestic al râului Nipru.

Comandantul rus Serghei Surovikin a declarat că această mutare va păstra viețile și capacitatea de luptă a forțelor sale. Însă decizia a fost privită cu superficialitate de Rusich, o grupare de dreapta pro-rusă care a participat, de asemenea, la războiul din Donbas din iunie 2014 până în iulie 2015. Detașamentul a fost fondat de Alexey Milchakov, care este descris ca fiind neonazist. Se crede că grupul său are o legătură strânsă cu grupul de mercenari Wagner, al cărui fondator, Evgeny Prigozhin, joacă un rol-cheie în războiul din Ucraina.

Orașul nu a fost distrus nici măcar înainte de capitulare (totul ar fi trebuit să fie aruncat în aer)”, se arată în mesajul transmis miercuri de Rusich, care îi vizează pe clovnii din regiunea Moscovei care nu au învățat cum să lupte normal în opt luni”. Pentru noi, aceasta este o altă trădare a poporului rus, care crede din ce în ce mai puțin că Rusia este aici pentru totdeauna””, a spus Rusich, adăugând: Care este următorul gest de bunăvoință? Berdyansk sau Melitopol?”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

La 19 octombrie, grupul prezisese pe Telegram că Herson va fi predat. Confruntarea dintre linia dură și Ministerul Apărării va escalada în legătură cu Herson”, a scris pe Twitter, Samuel Ramani, analist militar și membru asociat al Royal United Services Institute, cu referire la postarea lui Rusich.

Acest lucru se întâmplă în timp ce televiziunea de stat rusă a încercat să dea sens unui alt eșec umilitor pentru Vladimir Putin, având în vedere că orașul din sudul Ucrainei a fost cucerit la începutul războiului. Fără a-l critica direct pe Putin sau pe comandantul său, propagandistul Kremlinului, Vladimir Solovyov, a numit o decizie foarte dificilă” în programul său de noapte, în timp ce a menționat alte pierderi militare rusești din istoria sa.

Din punct de vedere politic, faptul că aceasta a fost o declarație difuzată către oamenii din Rusia este masiv”, a declarat pentru Newsweek fostul ofițer de informații britanic Philip Ingram. Herson a fost primul oraș capturat de ruși în februarie și este o poartă de acces către atât de multe zone. Cu toate acestea, este probabil că, întrucât Putin nu a fost prezent la anunț, el stabilește condițiile pentru a da vina pe militari pentru eșecuri, în timp ce speră să poată scoate din pălărie o formă de miracol militar”, a adăugat el.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, au întâmpinat retragerea cu prudență, spunând în discursul său de noapte de miercuri că emoțiile noastre trebuie să fie reținute. Inamicul nu ne aduce cadouri”.