• Un diplomat nord-coreean de la ambasada din Kuweit ar fi dezertat în Coreea de Sud.
  • Oficialul ocupa funcția de şef interimar al misiunii diplomatice nord-coreene în Kuweit.
  • Informația a fost făcută de o sursă sud-coreeană pentru Yonhap.

Un înalt diplomat nord-coreean ar fi fugit în Coreea de Sud în timp ce exercita funcţia de şef interimar al misiunii diplomatice nord-coreene în Kuweit, potrivit BBC.

Ryu Hyun-woo ar fi dezertat alături de familia sa, potrivit unei surse bine informate din Coreea de Sud. Acesta îi luase locul ambasadorului nord-coreean în Kuweit, după ce So Chang-sik a fost expulzat din această țară în urma adoptării unei rezoluţii ONU în 2017.

Presa sud-coreeană a anunțat că diplomatul a fugit în septembrie 2019, la două luni distanță după ce Jo Song-gil – ambasadorul interimar al Coreei de Nord în Italia – a fugit în Coreea de Sud după ce dispăruse la sfârşitul anului 2018.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

De obicei, este foarte rar ca înalții oficiali nord-coreeni să dezerteze, deși aproximativ 1.000 de persoane dezertează din țară în fiecare an. Se pare că Ryu a decis să fugă în Sud de dragul viitorului copiilor săi, scrie agenţia de presă sud-coreeană.

Se crede că Ryu este ginerele lui Jon Il Chun, fost șef al biroului responsabil cu fondurile secrete ale conducerii nord-coreene. Ambasadorul adjunct al Coreei de Nord în Marea Britanie, Thae Yong-ho, a fugit și el însoțit de familia sa în 2016. Patru ani mai târziu, a devenit primul dezertor care a câștigat un loc de circumscripție în Coreea de Sud.