• Rusia se referă în mod obișnuit la voluntarii străini care luptă alături de armata ucraineană drept mercenari”.
  • Kremlinul a condamnat luptătorii străini capturați pentru că au acționat ca atare.
  • Oficialii ruși au subliniat din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni deschiderea lor pentru discuții privind Ucraina.

Un diplomat rus de rang înalt a declarat vineri că discuțiile privind garanțiile de securitate pentru Rusia nu pot avea loc în timp ce instructorii și mercenarii” NATO rămân în Ucraina și în timp ce livrările de arme occidentale către această țară continuă.

Într-un interviu acordat agenției de presă de stat rusești TASS, Alexander Darchiev, șeful departamentului pentru America de Nord al Ministerului rus de Externe, a declarat că discuțiile ar fi premature până când nu se oprește potopul de arme și finanțare pentru regimul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, până când militarii/mercenarii/instructori americani și NATO nu sunt retrași”.

Rusia se referă în mod obișnuit la voluntarii străini care luptă alături de armata ucraineană drept mercenari” și a condamnat luptătorii străini capturați pentru că au acționat ca atare.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Oficialii ruși au subliniat din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni deschiderea lor pentru discuții privind Ucraina, chiar dacă au subliniat că nu cred că Zelenski este interesat de o soluționare pașnică. În comentariile sale, Darchiev a afirmat că discuțiile ar trebui să fie precedate și de recunoașterea realităților pe care le-am definit pe teren”, o referire aparentă la controlul Rusiei asupra unor părți din estul și sudul Ucrainei.