• A dat cu spray lacrimogen și zeci de copii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București au ajuns în spital.
  • Prefectul Capitalei a cerut Primăriei Sectorului 2 și conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida să facă o anchetă.
  • Rareș Hopincă: „Este ceva foarte grav.”

A dat cu spray lacrimogen și zeci de elevi de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București au ajuns în spital. Este vorba despre un adolescent în vârstă de 15 ani. Prefectul Capitalei Rareș Hopincă a cerut Primăriei Sectorului 2 și conducerii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida să facă o anchetă pentru a vedea cum s-a putut întâmpla această situație la un colegiu din Capitală.

Cine se face vinovat că un elev a intrat în școală cu un spray paralizant?

„O anchetă a poliției care este în desfășurare va rezolva această situație din punct de vedere penal. Dar, pe de altă parte, Colegiul Tehnic, Primăria Sectorului 2 au responsabilitatea de a asigura paza în școli. Au obligația de a demara o anchetă și, în cel mai scurt timp, să afle cine este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. Am cerut măsuri ferme pentru că nu trebuie lăsată impresia că astfel de lucruri sunt permise. Este ceva foarte grav și trebuie văzut dacă elevul a prezentat în trecut semne că are un comportament antisocial, dacă a avut, de ce nu s-au luat măsuri sau cum a fost asigurată paza”, a declarat Prefectul Capitalei Rareș Hopincă, pentru Aleph News.

Care este situația copiilor evacuați?

„91 de copii s-au evacuat. Situația este dinamică și monitorizată”, a adăugat acesta.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Citește și