• Un elicopter al Forţelor Navale Române execută misiuni de patrulare şi caută mine în sectorul românesc al Mării Negre.
  • Misiunea se desfăşoară în weekend.
  • Misiunea are loc în contextul în care mai multe mine au fost descoperite în Marea Neagră după declanșarea războiului din Ucraina.

Un elicopter al Forţelor Navale Române execută misiuni de patrulare şi caută mine în sectorul românesc al Mării Negre.

Misiunea se desfăşoară în weekend.

„Personalul aeronavigant al Grupului 256 Elicoptere asigură, la sfârşitul acestei săptămâni, securitatea navigaţiei, în zona maritimă de responsabilitate a Forţelor Navale Române”, anunţă reprezentanţii armatei.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

La misiune participă un elicopter.

Un elicopter IAR 330 PumaNaval desfăşoară activităţi de cercetare sistematică, pentru detectarea şi limitarea pericolului de mine şi pentru asigurarea siguranţei navigaţiei a tuturor navelor aflate în tranzit către şi dinspre porturile româneşti de la Marea Neagră”, precizează Forţele Navale Române.

Mai multe mine au fost descoperite în Marea Neagră după declanşarea războiului din Ucraina.

România se pregătește pentru orice scenariu pe Marea Neagră. Militarii fac exerciții ample de contracarare a unui atac în zona costieră a României, dar și pe Dunăre. În același timp, fac misiuni pentru a căuta mine marine în apele Mării Negre.