• Un elicopter ONU care transporta „mai mulţi” străini a fost capturat în Somalia de membri ai organizaţiei islamiste Al Shabaab, potrivit Reuters.
  • Guvernul Somaliei şi ONU nu au comentat incidentul, iar identitatea celor din elicopter nu este cunoscută.
  • Al Shabaab este o organizaţie legată de Al Qaeda care luptă împotriva guvernului somalez din 2006.

Militanţii Al Shabaab au capturat un elicopter al Naţiunilor Unite care transporta doi bărbaţi somalezi şi mai mulţi străini atunci când a aterizat de urgenţă într-o zonă controlată de gruparea islamistă, a declarat miercuri un oficial militar.

Aeronava a avut o defecţiune la scurt timp după ce a decolat din oraşul Beledweyne din centrul Somaliei, a explicat maiorul Hassan Ali pentru Reuters. Elicopterul a aterizat lângă satul Hindhere, la graniţa cu regiunea Galguduud.

„Doi bărbaţi somalezi şi mai mulţi străini se aflau la bord. Acesta transporta şi provizii medicale şi trebuia să transporte soldaţi răniţi din regiunea Galguduud”, a spus maiorul.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Un angajat ONU care a dorit să rămână anonim a declarat că aeronava aparţine Misiunii de Asistenţă a Naţiunilor Unite în Somalia (UNSOM) şi că echipajul include cinci străini.

Guvernul Somaliei şi ONU nu au comentat incidentul, iar identitatea celor din elicopter nu este cunoscută.

Al Shabaab este o organizaţie legată de Al Qaeda care luptă împotriva guvernului somalez din 2006, în încercarea de a-şi stabili propria guvernare bazată pe o interpretare strictă a legii islamice Sharia. Al Shabaab controlează zone din sudul şi centrul Somaliei.

Citește și