• Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat realizarea de achiziţii publice comune la nivel european pentru tratamentele de ultimă generaţie privind COVID-19.
  • Eurodeputatul a solicitat, în plenul Parlamentului European, realizarea unei proceduri de achiziţii comune la nivel european pentru tratamentele de ultimă generaţie privind COVID-19.

Este vorba despre tratamentele aprobate de Uniunea Europeană.

„Aprobarea la nivel european a unor noi medicamente, inclusiv pe bază de anticorpi monoclonali, reprezintă o soluţie bună şi creează premisele pentru salvarea multor vieţi. De aceea, propun achiziţia în comun la nivel european a acestor tratamente cum s-a întâmplat şi în cazul vaccinului. Aşa ne vom asigura că toţi europenii au acces într-o manieră echitabilă şi la un cost decent la aceste tratamente. Haideţi să arătăm faţa umană a Europei şi să realizăm rapid această procedură de achiziţii la nivel european pentru toate tratamentele de ultimă generaţie!”, a declarat europarlamentarul român.

Eurodeputatul Victor Negrescu şi-au justificat solicitarea prin faptul că România se confruntă cu o criză a medicamentelor pentru tratamentul COVID-19.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI