• Primul caz cunoscut de COVID-19 a fost raportat la un vânzător din piața de animale a orașului chinez Wuhan, arată un studiu publicat în revista Science de dr. Michael Worobey, expert în evoluția virusurilor.
  • Worobey spune că OMS a greșit cronologia.
  • Potrivit The Times, legăturile vânzătorului cu piața umedă din Wuhan și primii pacienți spitalizați sugerează că acela a fost punctul „zero” al pandemiei

Primul pacient cunoscut cu Covid-19 a fost un vânzător dintr-o piață umedă de animale din Wuhan, susține Michael Worobey, un cunoscut om de știință american. Expertul în evoluția virusurilor de la Universitatea din Arizona a analizat cu atenție relatările publice ale primelor cazuri de coronavirus, interviurile cu primii pacienții și articolele din presă și a constatat că Organizația Mondială a Sănătății a greșit cronologia.

În loc să înceapă pe 8 decembrie cu un contabil de 41 de ani identificat ca domnul Chin, care locuia la mulți kilometri de o piață mare de animale din Wuhan, așa cum a sugerat echipa OMS, Worobey a spus că primul caz cunoscut a fost un vânzător de fructe de mare care s-a îmbolnăvit trei zile mai devreme.

Lucrarea sa a fost publicată în revista Science. Numeroși oameni de știință de top au semnat o scrisoare deschisă în care critică raportul OMS, care conținea erori și a fost realizat cu ajutorul cercetătorilor chinezi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Worobey a spus că legăturile vânzătorului cu Huanan Seafood Wholesale Market și analiza legăturilor primilor pacienți din spital cu piața sugerează că pandemia a început acolo.