• Biserica de lemn din Parcul IOR din București a fost vandalizată în noaptea de joi spre vineri, cu mesaje scrise cu vopsea roz.
  • Vandalizarea pereților bisericii a atras furia reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române.
  • Ovidiu Raețchi: „O înscenare legionaroidă menită să justifice victimizarea dreptei radicale”

Nu doar Poliția are datoria să cerceteze foarte serios cazul bisericii din Parcul IOR, ci și SRI, spune fostul deputat PNL Ovidiu Raețchi, care apreciază că este vorba despre „o înscenare legionaroidă menită să justifice victimizarea dreptei radicale”.

„Sunt toate clișeele fascistoide despre LGBT aici: – , Antifa, culoarea roz. Totul ales, după scandalurile pe teme de Legiune din ultimele zile, ca să genereze ură și revoltă. Sunt absolut convins că e o înscenare legionaroidă menită să justifice victimizarea dreptei radicale. Un atac pe modelul incidentului Gleiwitz. Nu doar Poliția are datoria să cerceteze foarte serios acest caz, ci și SRI, pentru că mizele din spatele acestei infracțiuni sunt socio-politice – indiferent de tabăra implicată”, scrie pe Facebook Ovidiu Raețchi.

Raețchi, fost parlamentar și fost vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Capera Deputaților, face un apel la echilibru.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

„Chiar îi rog pe oamenii decenți din zona conservatoare și ortodoxă – dincolo de disputele culturale zilnice – să observe stridețele din poveste și să o trateze echilibrat. Dacă se va dovedi că e un atac LGBT, da, categoric, e o nebunie sinistră. E inacceptabil să pângărești așa o biserică. Dar, repet, sunt atâtea clișee anti-LGBT aici, atâtea ingrediente ale discriminării, încât mi se pare o ipoteză imposibilă”, conchide Ovidiu Raețchi.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou”, transmite Patriarhia Română despre biserica din Parcul IOR vandalizată. Pe biserică din lemn au fost scrise mesaje pro LGBT cu vopsea roz.