• Un soldat al Marinei Regale Britanice, care a avut o misiune în Afganistan în anii 2000, a deschis un adăpost pentru animale în Kabul.
  • Soldatul încearcă acum să evacueze atât cele 200 de animale (câini și pisici), dar și personalul adăpostului.
  • Un oficial al Guvernului britanic a transmis că prioritatea în acest moment ar trebui să fie oamenii, nu animalele.
  • Susținătorii adăpostului au strâns bani pentru a trimite un Airbus A330 spre Kabul pentru evacuarea acestora.

Un fost soldat al Marinei Regale încearcă se evacueze 200 de câini și pisici din adăpostul pe care l-a deschis în Afganistan. Soldatul încearcă se evacueze și oamenii care lucrează în adăpostul respectiv, relatează Sky News.

Paul Farthing a deschis un adăpost pentru animale în Kabul după ce a servit armata britanică în Afganistan, în anii 2000.

După căderea Guvernului afgan, acesta a cerut ca toate animalele din adăpost și personalul să fie evacuate din țară.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Luni, soldatul a anunțat că oficialii Guvernului din Marea Britanie a acordat vize pentru tot personalul adăpostului, adică pentru aproximativ 68 de persoane. Totuși, soldatul vrea să poată evacua și animalele.

Ben Wallace, oficial al Guvernului britanic, a declarat că în aceste momente prioritatea trebuie să fie reprezentată de oameni, nu de animale.

Marți, susținătorii adăpostului ridicat de soldatul britanic au anunțat că un avion privat va zbura către Kabul, un Airbus A330, zbor pe care l-au plătit din donații.

Wallace a mai declarat că insistă pe ideea că oamenii ar trebui să fie prioritatea, iar zborul plătit din donații nu este chiar o idee bună. Motivul? Un avion privat care „stă acolo gol pur și simplu” pentru ca animalele să fie salvate în timp mii de oameni încearcă să plece din Kabul nu-i tocmai corect.

Totuși, într-un schimb de postări pe Twitter în dimineața zilei de miercuri, Ben Wallace a spus că dacă soldatul este pe aeroport împreună cu animalele și personalul adăpostului, aceștia pot pleca cu avionul.

„Dacă nu are animalele cu el, poate să plece din Afganistan, el și personalul, într-un avion al marinei regale britanice”, a spus oficialul Guvernului britanic.