• Un fost spion MI6 a lansat un avertisment surprinzător.
  • Potrivit acestuia, Statul Islamic are în plan atacuri teroriste în Regatul Unit al Marii Britanii și în Europa.
  • Astfel, islamiștii vor să se răzbune pentru republicarea caricaturilor cu profetul Mohamed în Franța.

Statul Islamic planifică atacuri teroriste de Crăciun în toată Europa, spune fostul spion MI6 Aimen Dean, potrivit The Guardian. Acesta a precizat că celulele ISIS din Siria și Libia pun la cale aceste comploturi și că, astfel, extremiștii caută răzbunare pentru republicarea caricaturilor în care a apărut profetul Mohamed, în Franța.

Aimen Dean, care a petrecut opt ​​ani spionând pe Al-Qaeda, a afirmat că au fost puse la cale comploturi în zonele deținute de jihadi din nordul Siriei și Libiei pentru a teroriza europenii în această iarnă.

Dean a declarat acest lucru într-o conferință de securitate la Londra, dar și că Abu Omar al-Shishani, un comandant ISIS despre care se crede că a supraviețuit unui atac american în 2016, intenționează să trimită extremiști în Occident prin Turcia și peste Mediterana din Africa de Nord.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Franța închide circa 80 de moschei

Vor efectua apoi o serie de atrocități teroriste în Marea Britanie, Franța și Germania, în timp ce guvernele acestor state ridică restricțiile asupra coronavirusului înainte de Crăciun, a spus Dean.

Guvernul francez a promis să contracareze extremismul religios prin închiderea a aproape 80 de moschei acuzate de „separatism” și expulzarea din țară a 66 de migranți nedocumentați suspectați de radicalizare. „Mă tem că nu aduc vești bune, dar trebuie să fim îngrijorați de valul de teroare care vine din nordul Siriei și Libiei de Crăciun anul acesta”, a declarat Dean, în cadrul conferinței.

Cele mai multe atacuri teroriste semnate de ISIS din Europa de Vest au fost efectuate de „lupi singuri”, de la prăbușirea califatului organizației din Siria.