• Silas Katompa Mvumpa a recunoscut că a folosit o identitate falsă
  • Fotbalistul lui Stuttgart a folosit un nume fals și o vârstă falsă
  • Katompa Mvumpa a fost inclus în echipa sezonului în Bundesliga

Unul dintre cei mai buni fotbaliști din Germania din sezonul trecut a recunoscut că a fost obligat să folosească o identitate falsă.

E vorba de Silas Wamangituka, jucătorul celor de la Stuttgart. El a recunoscut că agentul lui l-a forțat să mintă nu doar despre numele lui, ci și despre vârstă.

A dezvăluit că de fapt numele lui real este Silas Katompa Mvumpa și s-a născut în octombrie 1998, nu în 1999. Echipa sa a publicat și o poziție oficială pe acest subiect. Stuttgart vrea să îl apere pe Mvumpa, au spus că „Motivele (n.r. – acestei manipulări) nu sunt legate de chestiuni privind dreptul de şedere” și că fotbalistul lor este victima unui complot.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

După spusele clubului, fostul agent al fotbalistului îl plasase de facto sub tutelă și i-a confiscat actele şi gestionat banii. Schimbarea de identitate a avut ca scop să îi taie din contactele din Congo și să îl facă vulnerabil la șantaj. Dar acum că și-a schimabt agentul, Silas Katompa Mvumpa a avut curajul să povestească prin ce a trecut și a spus că a fost un pas extrem de dificil pe care a trebuit să îl facă.