• Un fulger a ucis cel puțin 11 persoane și a rănit multe altele, duminică, în Jaipur, în nordul Indiei.
  • Victimele își făceau selfie-uri în ploaie, în vârful unui turn de veghe de la Amer Fort.
  • Fulgerele ucid în medie aproximativ 2.000 de indieni în fiecare an.

Un fulger a ucis cel puțin 11 persoane și a rănit multe altele duminică în Jaipur, în nordul Indiei. Potrivit BBC, victimele își făceau selfie-uri în ploaie, în vârful unui turn de veghe de la Amer Fort, o atracție turistică populară a orașului din secolul al XII-lea.

Douăzeci și șapte de persoane se aflau în acel turn și pe zidul fortului când s-a produs incidentul. Fulgerele ucid în medie aproximativ 2.000 de indieni în fiecare an.

Un ofițer de poliție a declarat presei că majoritatea persoanelor aflate printre cei morți în turnul fortului erau tineri. Numai duminică au fost raportate alte nouă decese cauzate de trăsnete în statul Rajasthan, unde se află Jaipur, potrivit presei locale.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Familiile victimelor vor fi despăgubite

Ministrul-șef al statului, Ashok Gehlot, a anunțat că familiile celor care au murit vor primi despăgubiri de 500.000 de rupii (6.700 de dolari). Sezonul musonic din India, în care ploile sunt abundente, durează de obicei din iunie până în septembrie.

Departamentul de Meteorologie indian (IMD) a declarat că decesele cauzate de trăsnete s-au dublat în această țară începând cu anii 1960 – unul dintre motivele invocate fiind criza climatică.

Datele arată că și incidentele provocate de fulgere au crescut cu 30%-40% de la începutul și până la mijlocul anilor 1990. În 2018, statul sudic Andhra Pradesh a înregistrat 36.749 de fulgere în doar 13 ore.