• Cu un efectiv de aproximativ 76.000 de oameni, armata britanică este la mai puțin de jumătate față de cât era în urmă cu 30 de ani.
  • Nivelul unu – un statut dorit de oficialii britanici – reprezintă o putere de nivel înalt, precum Rusia, Statele Unite, China și Franța.
  • Un purtător de cuvânt al guvernului a insistat asupra faptului că Marea Britanie are cel mai mare buget de apărare din Europa.

Armata britanică nu mai este considerată a fi o forță de luptă de prim rang în urma unor ani de reduceri, ar fi avertizat un general american de rang înalt. Îngrijorările legate de forța armatei au fost exprimate și de cei din cercurile de apărare britanice – secretarul apărării Ben Wallace a declarat că bugetul ar trebui să fie majorat cu cel puțin 3 miliarde de lire sterline pe an.

În concluzie… este vorba de un întreg serviciu incapabil să protejeze Marea Britanie și aliații noștri timp de un deceniu, a declarat o sursă din domeniul apărării, potrivit Sky News. Un purtător de cuvânt al guvernului a insistat asupra faptului că Marea Britanie are cel mai mare buget de apărare din Europa și a indicat un plan de echipare pe 10 ani în valoare de 242 de miliarde de lire sterline.

Dar a fost descrisă o imagine sumbră pe fondul amenințării tot mai mari din partea Rusiei în urma invaziei din Ucraina – cu afirmații potrivit cărora Rishi Sunak evită problema. Se susține că forțele armate ar rămâne fără muniție în câteva zile dacă ar fi împinse în luptă.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

De asemenea, se susține că Marea Britanie nu și-ar putea apăra cerul împotriva numărului brutal de lovituri cu care se confruntă în prezent Ucraina. În plus, flota de vehicule blindate a națiunii a fost construită cu 30-60 de ani în urmă – calendarul de actualizare a acestora fiind prea lent și conceput înainte de războiul din Ucraina.

În timp ce Royal Navy și Royal Air Force se confruntă cu mari provocări, armata britanică se află într-o situație deosebit de proastă, se arată în raport. Generalul american ar fi avertizat că armata britanică abia dacă are o capacitate de nivel doi – definită ca o putere moderată pe care o au țări precum Germania sau Italia.

Nivelul unu – un statut dorit de oficialii britanici – reprezintă o putere de nivel înalt, precum Rusia, Statele Unite, China și Franța. Se pare că lui Rishi Sunak i s-a spus să ia măsuri urgente – inclusiv să oprească un plan de reducere a dimensiunii armatei și să ușureze regulile pe timp de pace care împiedică țara să achiziționeze rapid arme.

Dar premierul vrea ca problema să dispară, a afirmat o persoană din interior. Avem un prim-ministru pe timp de război și un cancelar pe timp de război’, a declarat o sursă Sky. Istoria va privi înapoi la alegerile pe care le vor face în următoarele săptămâni ca fiind fundamentale pentru a vedea dacă acest guvern crede cu adevărat că principala sa datorie este apărarea regatului sau dacă acesta este doar un slogan la care se dă din gură.

Cu un efectiv de aproximativ 76.000 de oameni, armata britanică este la mai puțin de jumătate față de cât era în urmă cu 30 de ani.