• Această operaţiune a avut loc după ce jurnalişti ai postului de televiziune ZDF s-au infiltrat într-un grup de pe Telegram unde ar fi fost emise, potrivit lor, ameninţări cu moartea la adresa lui Michael Kretschmer.
  • Forțele speciale au luat parte la raidurile de miercuri, lansate după ce declarațiile membrilor grupului Telegram au sugerat că aceștia ar putea fi în posesia unor arme albe și arbalete, a anunțat poliția din Saxonia pe Twitter.
  • Saxonia are a doua cea mai mare rată de cazuri noi de coronavirus din Germania și cea mai scăzută rată de vaccinare.

Poliția germană a percheziționat miercuri mai multe locații din landul Saxonia din estul țării. Ancheta viza un presupus complot de asasinare a prim-ministrului landului, Michael Kretschmer, de către activiști anti-vaccinare, informează Reuters.

Polițiștii au declarat că perchezițiile din orașul Dresda au fost direcționate către membri individuali ai unui grup de pe programul de mesagerie Telegram. Grupul a discutat planuri de asasinare în legătură cu restricțiile impuse de guvernul landului privind coronavirusul, a declarat poliția.

Această operaţiune a avut loc după ce jurnalişti ai postului de televiziune ZDF s-au infiltrat într-un grup de pe Telegram. Acolo ar fi fost emise, potrivit lor, ameninţări cu moartea la adresa lui Michael Kretschmer.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

Saxonia are cea mai scăzută rată de vaccinare din Germania

Forțele speciale au luat parte la raidurile de miercuri, lansate după ce declarațiile membrilor grupului Telegram au sugerat că aceștia ar putea fi în posesia unor arme albe și arbalete, a anunțat poliția din Saxonia pe Twitter.

Saxonia, care are a doua cea mai mare rată de cazuri noi de coronavirus din Germania și cea mai scăzută rată de vaccinare, a fost martoră în ultimele săptămâni la proteste ale opozanților restricțiilor privind coronavirusul. Luna trecută, un grup de protestatari a organizat o adunare cu torțe în fața locuinței ministrului de interne din Saxonia. Protestul a fost considerat o amenințare implicită de violență împotriva sa.