• Un grup de persoane a încercat să ia o pictură murală realizată de artistul graffiti Banksy în Ucraina, tăind-o de pe un zid.
  • Cei care au vrut să ia pictura au fost reperaţi în oraşul Hostomel, în apropiere de Kiev.
  • Pictura murală a fost recuperată.

Un grup de persoane a încercat să ia o pictură murală realizată de artistul graffiti Banksy în Ucraina, tăind-o de pe un zid afectat de bătăliile din timpul războiului, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, citat de Sky News.

Grupul a reuşit să taie o secţiune de tablă şi tencuială pe care se afla imaginea unei femei cu mască de gaze şi halat de baie care ţine un extinctor de incendiu pe latura unei clădiri pârjolite de război.

Ce s-a întâmplat cu pictura murală?

Cei care au vrut să ia pictura au fost reperaţi în oraşul Hostomel, în apropiere de Kiev, iar pictura murală a fost recuperată, a declarat Oleksiy Kuleba.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Imaginea era încă intactă, iar poliţia o proteja, a adăugat el.

Aceste imagini sunt, la urma urmei, simboluri ale luptei noastre împotriva inamicului … Vom face totul pentru a păstra aceste opere de artă stradală ca un simbol al victoriei noastre” , a spus el.

Banksy, ale cărui lucrări se pot vinde cu milioane de dolari pe piaţa de artă, a confirmat că a pictat această operă murală şi alte şase luna trecută, în locuri grav afectate de lupte grele după ce Rusia a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Una dintre celelalte picturi murale arată o fată gimnastă care face echilibristică pe o mică grămadă de moloz de beton. O alta arată un bătrân care face baie.

Poliţia a publicat imagini cu zidul galben din Hostomel, cu o mare bucată tăiată până la zidăria de cărămidă.

Războiul Rusiei în Ucraina se află acum în cea de-a zecea lună. Forţele Moscovei au fost împinse înapoi din jurul Kievului în prima fază a războiului, dar luptele continuă în est şi în sud.