• Un grup de profesori din SUA solicită excluderea operelor lui Shakespeare din școli
  • Shakespeare este acuzat de atitudine rasistă și sexistă
  • Shakespeare este considerat cel mai mare dramaturg al planetei

A fi sau a nu fi Shakespeare interzis în şcoli. Am ajuns şi aici. Putea părea cândva dorinţa unor elevi care nu reuşeau să înveţe Shakespeare şi să scape de el, dar nu este aşa. Un grup de profesori din America cere ca Shakespeare să fie eliminat din programa şcolară.

Unul din stâlpii literaturii universale, considerat cel mai mare scriitor de limbă engleză, Shakespeare, poate face parte în curând din literatura interzisă. Creatorul operelor Hamlet, Romeo și Julieta, Regele Lear, Othello sau Richard al III-lea nu mai este pe gustul ideologiei de stânga care se extinde tot mai mult în Statele Unite, dar și pe glob.

Profesorii care au format grupul #DisruptTexts îi reproșează lui Shakespeare că are în operele sale o atitudine nepotrivită legată de rasa, sex și clase sociale.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Ne putem folosi de operele lui, însă doar ca să punem accentul pe egalitate. Putem preda teorie marxistă din opera Coriolan”, e una din strategiilor profesorilor anti-Shakespeare.

„E o privire asupra libertăţii care nu îmi aparţine şi pe care mi-e foarte greu să o înţeleg. Sub această pojghiţă că toţi suntem egali, iată că se ajunge la cenzură. Este o libertate prost înţeleasă. Cred că e loc pentru totdeauna, este foarte mare păcat să renunţăm la un geniu”, a spus Oana Pellea, pentru Aleph News.