• Regiunea Kievului se confruntă cu una dintre cele mai multe pene de curent de urgență.
  • Statele Unite vor solicita ajutorul executivilor pentru activele energetice din Ucraina.
  • Drone ucrainene atacă baze aeriene din Rusia, ucigând trei persoane.

Un atac cu drone asupra unui aerodrom din regiunea rusă Kursk a incendiat un rezervor de petrol, a declarat marți un guvernator, la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina de atacuri îndrăznețe cu drone asupra a două aerodromuri militare aflate în interiorul teritoriului rusesc.

Roman Starovoyt, guvernatorul regiunii Kursk de la granița cu Ucraina, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că nu au existat victime în urma atacului și că incendiul a fost localizat”. Reuters nu a reușit să verifice imediat aceste informații.

Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că dronele ucrainene au atacat luni două baze aeriene la Riazan și Saratov, în sudul și centrul Rusiei, ucigând trei militari și rănind patru, și avariind două aeronave.
Ucraina nu a revendicat în mod direct responsabilitatea pentru niciunul dintre atacuri. Dacă se află în spatele lor, atacurile de luni ar fi cele mai profunde din interiorul Rusiei de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

New York Times, citând un oficial ucrainean de rang înalt, a declarat că dronele implicate în atacurile de luni au fost lansate de pe teritoriul ucrainean, iar cel puțin una dintre lovituri a fost efectuată cu ajutorul forțelor speciale din apropierea bazei.

Compania israeliană de imagistică prin satelit ImageSat International a împărtășit imagini despre care a spus că arată urme de arsuri și obiecte în apropierea unui avion Tu-22M de la baza aeriană Dyagilevo.
Ministerul rus al Apărării a declarat că atacurile de luni au fost acte de terorism menite să dezactiveze avioanele cu rază lungă de acțiune, iar dronele care zburau la joasă înălțime au fost doborâte. Decesele au fost raportate la baza Ryazan, aflată la 185 km sud-est de Moscova.

Saratov se află la cel puțin 600 km de cel mai apropiat teritoriu ucrainean. Comentatorii ruși au declarat pe rețelele de socializare că, dacă Ucraina poate lovi atât de departe în interiorul Rusiei, ar putea fi capabilă să lovească și Moscova.