• Belgorodul se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov.
  • Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei și de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.
  • El nu a spus cine crede că a tras rachetele, dar în trecut a acuzat forțele ucrainene de cealaltă parte a graniței din apropiere de atacuri similare.

Cel puțin o persoană a fost rănită luni în regiunea Belgorod, în sudul Rusiei, după ce forțele ruse au doborât trei rachete, a declarat guvernatorul regiunii de la granița cu Ucraina. Resturile căzute au doborât, de asemenea, câteva linii electrice în apropierea orașului Novy Oskol, dar amploarea totală a pagubelor nu era cunoscută imediat, a declarat guvernatorul, Viaceslav Gladkov, pe aplicația de mesagerie Telegram.
„Se știe despre un rănit, un bărbat cu răni de șrapnel la mână”, a spus Gladkov.

El nu a spus cine crede că a tras rachetele, dar în trecut a acuzat forțele ucrainene de cealaltă parte a graniței din apropiere de atacuri similare. Belgorodul se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov și a fost în mod repetat sub focuri de armă de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în urmă cu un an.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei și de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Fondatorul grupului Wagner din Rusia a declarat că trupele sale sunt private de muniție în Bahmut și că întregul front s-ar putea prăbuși; cel puțin o persoană a fost rănită în Belgorod după ce forțele rusești au doborât trei rachete. Într-un mesaj video, Evgheni Prigojin a declarat că trupele sale își întăresc controlul asupra orașului – care a devenit punctul central al războiului în ultimele câteva luni.

Duminică, el s-a plâns că cea mai mare parte a muniției pe care forțele sale au primit-o de la Moscova luna trecută nu a fost încă livrată.