• În 2022, baza de date a Poliției Naționale din Shanghai a făcut obiectul unei scurgeri de informații.
  • Hashtag-ul scurgere de date a fost blocat pe Weibo până duminică după-amiază.
  • Bazele de date conțin informații despre 1 Miliard de rezidenți cetățeni chinezi și câteva miliarde de dosare de caz.

Un hacker a afirmat că a obținut de la poliția din Shanghai informații personale despre un miliard de cetățeni chinezi, ceea ce, potrivit experților în tehnologie, ar fi una dintre cele mai mari încălcări ale securității datelor din istorie.

Utilizatorul anonim de internet, identificat drept ChinaDan, a postat săptămâna trecută pe forumul de hackeri Breach Forums, oferindu-se să vândă cei peste 23 de terabytes (TB) de date pentru 10 bitcoin, echivalentul a aproximativ 200.000 de dolari.

În 2022, baza de date a Poliției Naționale din Shanghai a făcut obiectul unei scurgeri de informații. Această bază de date atacată de hacker conține mulți TB de date și informații despre miliarde de cetățeni chinezi, se arată în postare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Bazele de date conțin informații despre 1 Miliard de rezidenți cetățeni chinezi și câteva miliarde de dosare de caz, inclusiv: nume, adresă, loc de naștere, număr național de identificare, număr de telefon mobil, toate detaliile infracțiunilor/cazurilor. Guvernul și departamentul de poliție din Shanghai nu au răspuns luni la solicitările de comentarii.

Reuters nu a reușit, de asemenea, să ia legătura cu hackerul autoproclamat, ChinaDan, dar postarea a fost discutată pe scară largă pe platformele de socializare Weibo și WeChat din China în weekend, mulți utilizatori fiind îngrijorați că ar putea fi reală.

Hashtag-ul scurgere de date a fost blocat pe Weibo până duminică după-amiază. Kendra Schaefer, șefa departamentului de cercetare în domeniul politicilor tehnologice de la firma de consultanță Trivium China, cu sediul la Beijing, a declarat într-o postare pe Twitter că este greu de despărțit adevărul de zvonuri.