Un lider taliban căutat de Statele Unite ale Americii și Organizația Națiunilor Unite a fost fotografiat în capitala afgană Kabul, înaintea discuțiilor privind formarea unui nou guvern, relatează BBC.

Khalil Haqqani, care face parte din rețeaua Haqqani, unii dintre cei mai duri talibani, a fost fotografiat vineri în mijlocul mulțimii din capitala afgană, flancat de bărbați înarmați îmbrăcați în uniforme militare.

Fotografiile îl arată pe Khalil Haqqani într-o moschee adresându-se credincioșilor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

La începutul acestei săptămâni, Abdullah Abdullah – șeful Înaltului Consiliu pentru Reconciliere Națională din Afganistan – a postat fotografii de la o întâlnire cu Haqqani și cu delegația sa talibană, precum și cu fostul președinte afgan Hamid Karzai.

Khalil Haqqani este unul dintre cei mai căutați oameni de către SUA, pe capul său fiind pusă o recompensă de 5 milioane de dolari.

El este fratele lui Jalaluddin Haqqani, un fost lider al rețelei Haqqani, și unchiul adjunctului liderului taliban Sirajuddin Haqqani.

Rețeaua Haqqani este una dintre cele mai puternice și mai temute grupări militante din regiune, căreia i se atribuie unele dintre cele mai violente atacuri din ultimii ani împotriva forțelor afgane și a aliaților lor occidentali.

Vineri, vorbind cu un fotograf al New York Times, Haqqani a declarat că țara este în pace și că jurnaliștii și femeile vor fi în siguranță. „Avem intenții bune”, a susținut el.