Vântul puternic a reaprins incendiul de la groapa de gunoi din Arad, după ce acesta părea să fie lichidat duminică dimineața

Incendiul de la groapa de gunoi din Arad a fost lichidat. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore fără a mai exista posibilitatea de extindere. Foto: ISU Arad
  • Potrivit ISU Arad, din cauza vântului puternic si a posibilității de extindere din nou a incendiului de la groapa de gunoi, forțele intervenție au fost suplimentare.
  • Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore fără a mai exista posibilitatea de extindere.
  • Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi din Arad.
  • Zeci de pompieri și angajați ai operatorului economic au fost în zonă pentru a încerca să limiteze proporțiile focului.

UPDATE 10:46 Vântul puternic a reaprins focarele de la groapa de gunoi din Arad, astfel că, duminică, au fost suplimentate forțele de intervenție

Potrivit ISU Arad, din cauza vântului puternic si a posibilității de extindere din nou a incendiului de la groapa de gunoi, forțele intervenție au fost suplimentare.

În sprijin au fost aduse o autospeciala de 9.000 de litri de la Detașamentul Ineu, una de 3.000 de litri de la SVSU Șofronea, una de 3.000 de litri de la SVSU Zădăreni, o cisternă de transport apă de 5.000 litri de la Curtici și două cisterne de transport apă de la firma de curățenie a orașului.

În acest moment acționează șase autospeciale de stingere , trei cisterne, mai multe utilaje, precum și 15 pompieri și 20 de voluntari pentru a stinge incendiul de la groapa de gunoi.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, la groapa de gunoi din Arad. Duminică dimineața, acesta părea să fie stins, însă mai erau focare, astfel că rămăseseră echipaje să supravegheze zona.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore fără a mai exista posibilitatea de extindere

S-a acționat toată noaptea pentru stingere cu 3 autospeciale de stingere, 15 pompieri, 10 lucrători ai operatorului economic și mai multe utilaje.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore fără a mai exista posibilitatea de extindere.

Operatorul economic a adus pământ pentru acoperirea focarelor încă de azi noapte folosinduse si această metodă de stingere.

În acest moment se acționează în continuare cu 2 autospeciale de stingere si prin acoperire cu pământ.
Suprafața care arde este mult redusă.

Știrea inițială

Potrivit ISU Arad, incendiul de la groapa de gunoi din municipiul Arad a izbucnit în zona CET.

La ora 21:55, interveneau 3 echipaje de stingere ale Detașamentului Arad cu trei autospeciale, un ofițer și 10 subofițeri. În sprijin sunt și 10 angajați ai operatorului economic și utilaje.

Incendiul se manifestă pe aproximativ 2.000 de metri pătrați, dar se dezvoltă cu viteză din cauza vântului puternic.

ISU Arad transmtie că se vor emite mesaje Ro-Alert pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului.