• Un indian a fost arestat pe aeroportul internațional din Bangkok în timp ce se pregătea să se îmbarce într-un avion cu 17 animale vii în bagaje.
  • Potrivit autorităților, Regatul este cunoscut pentru traficul de animale sălbatice, de obicei către piețe importante precum Vietnam și China.
  • Autoritățile au estimat valoarea de piață a animalelor, dintre care unele nu trăiesc în sălbăticie în Thailanda, la aproximativ 2.700 de dolari.

Un indian a fost arestat pe aeroportul internațional din Bangkok în momentul în care se pregătea să se îmbarce cu 17 animale vii în bagaje, au anunțat miercuri oficialii thailandezi din domeniul protecției animalelor sălbatice, potrivit presei din străinătate.

Regatul este cunoscut pentru traficul de animale sălbatice, de obicei către piețe importante precum Vietnam și China, unde sunt folosite în medicina tradițională.

Departamentul de protecție a faunei sălbatice a descoperit, marți seară, în timpul unui control cu raze X al valizelor, opt maimuțe marmoset, un fenec (o rudă a vulpii), un raton, trei iguane, doi varani și doi pitoni albi în coșuri de plastic, ascunse printre alimente.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritățile au arestat un bărbat care încerca să facă contrabandă cu animale în India„, a declarat șeful diviziei, Prasert Sonsatapornkul.

17 vieți, găsite în bagaj

Abilash Annaduri, în vârstă de 21 de ani, călătorea de pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok către Chennai, în estul Indiei. El a fost arestat de poliție sub acuzația de trafic de animale sălbatice.

Autoritățile au estimat valoarea de piață a animalelor, dintre care unele nu trăiesc în sălbăticie în Thailanda, la aproximativ 2.700 de dolari.

Nu am găsit niciun microcip pe aceste animale, așa că nu știm de unde provin” , a declarat Prasert Sonsatapornkul, care a spus că a observat o creștere a cazurilor de trafic către India.

Animalele recuperate au fost trimise la medicii veterinari pentru examinare.

La sfârșitul lunii iunie, două femei indiene au fost arestate pe aeroportul Suvarnabhumi în timp ce încercau să călătorească spre Chennai cu peste 100 de animale vii în bagaje, inclusiv 35 de broaște țestoase și 50 de cameleoni.