• Peter R. de Vries, un cunoscut reporter de investigaţii olandez, a fost împușcat pe o stradă din Amsterdam.
  • Potrivit presei batave, jurnalistul a fost transportat la spital în stare gravă.
  • Martorii oculari au declarat că s-au tras cinci focuri de armă asupra lui De Vries.

Unul dintre cei mai cunoscuți reporteri de investigație din Olanda, Peter R. de Vries, a fost împușcat, marți seara, în centrul orașului Amsterdam, informează presa olandeză, citată de Reuters. Jurnalistul a fost transportat în stare gravă la spital, iar martorii oculari au relatat oamenilor legii că s-au tras cinci focuri de armă asupra reporterului care a fost nimerit în cap.

„Un bărbat tocmai a fost împuşcat pe Lange Leidesdwarsstrat. Mai multe servicii de intervenţie rapidă au fost mobilizate, iar poliţia caută suspectul sau suspecţii”, potrivit forţelor de ordine.

Peter R. de Vries este un reporter celebru în Țările de Jos. Acesta a investigat cu succes răpirea magnatului Freddy Heineken în 1983.

În 2013, cel care l-a răpit pe Heineken, Willem Holleeder, a fost condamnat pentru amenințări la adresa lui De Vries. Holleeder este unul dintre cei mai cunoscuți gangsteri olandezi și a fost condamnat la închisoare pe viață în 2019 pentru implicarea sa în cinci crime.

De asemenea, De Vries a devenit cunoscut și în Statele Unite, după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway în 2006. Nu de puține ori, De Vries a fost amenințat cu moartea de către lumea mafiotă din cauza investigațiilor sale.