• Frederic Leclerc a murit în timpul unei tentative de evacuare din regiune, unde au avut loc lupte grele în ultimele zile.
  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis condoleanţe, luni după-amiază.
  • Ministerul francez de Externe a cerut lansarea imediată a unei investigaţii în acest caz.

Jurnalistul francez Frederic Leclerc-Imhoff, corespondent al postului BFMTV, a fost ucis luni în urma unui atac cu obuze produs în apropierea oraşului Severodoneţk (regiunea Lugansk), unde armata rusă a lansat un asalt intens, a declarat Serhi Gaidai, șeful administrației militare regionale Lugansk.

Conform acestuia, reporterul a fost rănit mortal în zona gâtului în ​​timp ce relata despre evacuare.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis condoleanţe, luni după-amiază, pentru moartea, în Ucraina, a jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, de la postul BFMTV, iar Ministerul de Externe de la Paris a cerut efectuarea unei anchete „transparente”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff se afla în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Aflat la bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forţaţi să fugă pentru a scăpa de bombele ruse, a fost lovit mortal”, a declarat Emmanuel Macron, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Împărtăşesc durerea familiei, a apropiaţilor şi a colegilor lui Frédéric Leclerc-Imhoff şi transmit condoleanţe. Celor care asigură în teatrele de operaţiuni misiunea dificilă de a informa, vreau să le reafirm susţinerea necondiţionată a Franţei”, a subliniat Emmanuel Macron.

Un alt jurnalist francez, Maxime Brandstaetter, a fost rănit în atacul atribuit armatei ruse şi a fost transferat în Dnipro. Traducătoarea ucraineană care îi însoţea nu a fost rănită în atac, conform cotidianului Le Parisien.

Ministerul francez de Externe a cerut lansarea imediată a unei investigaţii în acest caz.

„Moartea jurnalistului este şocantă. Cerem o anchetă transparentă în cel mai scurt timp pentru a elucida circumstanţele acestei drame”, a comunicat Quai d’Orsay, potrivit cotidianului Le Figaro.