• Nancy Pelosi vrea evaluarea sănătăţii lui Trump de către Congres, în vederea suspendării
  • Preşedintele Camerei Reprezentanţilor: „Publicul trebuie să ştie care este starea de sănătate a preşedintelui
  • Donald Trump: „Nebuna Nancy este cea care ar trebui să fie sub observaţie

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat, a anunţat lansarea unei proceduri pentru evaluarea stării de sănătate a preşedintelui Donald Trump şi eventuala suspendare din funcţie, iar liderul de la Casa Albă a reacţionat foarte dur la iniţiativă.

Nancy Pelosi a anunţat că vineri va demara procedurile legislative pentru crearea unei comisii speciale a Camerei Reprezentanţilor care să evalueze starea de sănătate a lui Donald Trump, bolnav de coronavirus, şi eventuala suspendare din funcţie a preşedintelui din cauza incapacităţii exercitării atribuţiilor, prin invocarea Amendamentului 25 al Constituţiei SUA.

Publicul trebuie să ştie care este starea de sănătate a preşedintelui”, a declarat Nancy Pelosi, potrivit agenţiei Associated Press.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Congresmanul democrat Jamie Raskin va crea o comisie care va avea rolul „asigurării conducerii efective şi neîntrerupte a celei mai înalte funcţii din ramura executivă a puterii”, a transmis, conform CNN, Biroul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor.

CNN notează că iniţiativa nu are şanse de a conduce la suspendarea preşedintelui Donald Trump, dar va atrage atenţia şi va creşte presiunile privind starea de sănătate a lui Donald Trump, dat fiind că medicii nu au furnizat iniţial detalii despre starea lui Donald Trump. Iniţiativa opoziţiei din SUA intervine cu doar trei săptămâni înaintea scrutinului prezidenţial.

Preşedintele SUA a reacţionat imediat prin Twitter.

Nebuna Nancy este cea care ar trebui să fie sub observaţie. Nu degeaba este numită nebună!”, a comentat Donald Trump.

Starea de sănătate a lui Donald Trump a generat speculaţii în SUA. Casa Albă refuză să dezvăluie când a avut preşedintele ultimul test negativ privind coronavirusul. Preşedinţia SUA a anunţat vinerea trecută că Donald Trump fusese diagnosticat ca având Covid-19 cu o seară înainte.

Donald Trump a fost externat luni seară, după ce a petrecut trei nopţi în Centrul medical Walter Reed, situat la periferia oraşului Washington, iar tratamentul anticoronavirus este continuat la Casa Albă. Miercuri, medicul Casei Albe, Sean Conley, a anunţat că Donald Trump se simte foarte bine şi nu mai are deloc simptome.

Mark Meadows, şeful Cancelariei Preşedinţiei Statelor Unite, a recunoscut că vinerea trecută starea de sănătate a preşedintelui Donald Trump a fost mai gravă decât oficialii de la Washington au dezvăluit public.