• Persoane înarmate au jefuit joi un magazin de ceasuri şi bijuterii Chanel din centrul Parisului şi apoi au fugit pe motociclete, a anunţat poliţia, citată de Reuters. Nu au fost persoane rănite.
  • Chanel a declarat că nimeni nu a fost rănit şi că lucrează cu poliţia. Retailerul nu a dezvăluit valoarea bunurilor furate.
  • Magazinele de bijuterii din Paris au suferit o serie de jafuri armate în ultimele luni.

Persoane înarmate au jefuit joi un magazin de ceasuri şi bijuterii Chanel din centrul Parisului şi apoi au fugit pe motociclete, a anunţat poliţia, citată de Reuters. Nu au fost persoane rănite.

Jaful a avut loc în timpul zilei în zona Place Vendome din centrul Parisului, locul unui alt jaf de mare amploare anul trecut.

Imaginile video de pe Twitter, despre care poliţia pariziană a spus că sunt autentice, arată un hoţ care pare că are în mână o armă automată, în faţa magazinului Chanel de pe Rue de la Paix. Câteva secunde mai târziu, alţi trei tâlhari îmbrăcaţi în negru şi purtând căşti au ieşit din magazin cu genţi în mână, iar cei patru au plecat în viteză pe două motociclete.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totul s-a întâmplat foarte repede şi, din păcate, primii poliţişti care au sosit erau pe bicicletă”, a declarat, pentru Reuters, un martor care a filmat evenimentul, dar a refuzat să îi fie divulgată identitatea.

Chanel a declarat că nimeni nu a fost rănit şi că lucrează cu poliţia. Retailerul nu a dezvăluit valoarea bunurilor furate. Poliţia a transmis că nu are informaţii despre identitatea hoţilor.

Magazinul privat al casei de modă de lux franceze de pe Avenue de la Paix este un magazin temporar care vinde ceasuri şi bijuterii, înfiinţat în timp ce magazinul emblematic din Place Vendome este în curs de renovare înainte de redeschiderea sa în următoarele săptămâni.

Magazinele de bijuterii din Paris au suferit o serie de jafuri armate în ultimele luni.

În septembrie, poliţia pariziană a prins trei suspecţi de jaf armat după ce au deschis focul asupra maşinii lor în timp ce fugeau de la un jaf de bijuterii în valoare de 10 milioane de euro (12 milioane de dolari) într-un magazin Bulgari din Place Vendome, în centrul Parisului, unde se află hotelul Ritz.

În iulie, hoţii au fugit cu bijuterii în valoare de aproape 2 milioane de euro (2,4 milioane de dolari) dintr-un magazin Chaumet de lângă Champs-Elysees, deşi bunurile furate au fost recuperate ulterior, iar suspecţii arestaţi.