• Un magnat din Canada a fost amendat după ce s-a vaccinat anti-COVID cu serul destinat rezidenților indigeni
  • Rodney Baker și soția lui au călătorit într-o comunitate de 100 de persoane din Yukon
  • Cei doi au pretins că sunt muncitori la un motel local

Fostul șef al unei companii de cazinouri canadiene și soția sa actriță au fost amendați după ce au zburat cu un avion privat într-o comunitate de indigeni, lângă granița cu Alaska și au primit vaccinuri anti-COVID destinate rezidenților din categoriile vulnerabile, relatează The Guardian.

Potrivit oficialilor, Rodney și Ekaterina Baker au călătorit cu avionul la Beaver Creek, o comunitate de 100 de persoane din Yukon, unde o echipă mobilă administr vaccinul Moderna rezidenților. Printre cei care urmau să fie vaccinați se numărau membrii vârstnici ai comunității White River.

La clinica mobilă, cei doi au pretins că sunt muncitori la un motel local, potrivit publicației Yukon News. Dar după ce cuplul a cerut o mașină care să îi ducă la aeroport, iar personalul motelului a confirmat că nu sunt angajați, personalul clinicii a anunțat autoritățile. Polițiștii i-au căutat pe cei doi la locația unde stăteau în carantină, dar au constatat că plecaseră deja. Cuplul a fost găsit la aeroport unde se pregătea să zboare înapoi în Vancouver.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Cei doi au fost acuzați de încălcarea legii și le-a fost acordată amenda maximă de 500 de dolari canadieni, adică 392 de dolari americani, la care se adaugă o taxă suplimentară de 75 de dolari canadieni și șase luni în închisoare. Șeful comunității White River consideră pedeapsa prea „îngăduitoare”.