Un medic de la Spitalul Militar din Galaţi propune organizarea unui referendum pentru alegerea soluţiei la criza Covid. Ar fi o premieră care ar permite oamenilor să decidă dacă vor soluţii radicale, renunţarea la restricţii sau o cale de mijloc, susţine medicul gălăţean.

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru spune pe Facebook că ideea referendumului i-a venit deoarece autorităţile de pretutindeni nu reuşesc să găsească soluţii pentru gestionarea crizei Covid 19. Frica şi instinctul de supravieţuire i-au învrăjbit pe oameni ceea ce reprezintă un pericol pentru societate, explică medicul.

Pandemia de COVID19 ne-a învrăjbit unii împotriva altora, iar vrajba dintre noi a ajuns la nivel de ură. Am ajuns să fugim unii de alţii, părinţii fug de copii, bunicii fug de nepoţi, fraţii fug unul de altul, prietenii de prietenii, etc. Ne-am depărtat de oamenii dragi nouă, tocmai pentru că vedeam în ei un pericol pentru sănătatea noastră…. Unii credem în agresivitatea COVID19, alţii nu. Unii vrem să ne vaccinăm, alţii nu. Alţii cred în existenţa unor conspiraţii la adresa libertăţilor şi integrităţii noastre corporale”, a scris medicul Sorin Bivolaru pe Facebook.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Medicul gălăţean mai arată că specialiştii din domeniul sanitar nu au reuşit să se pună de acord privitor la măsurile corecte, iar cetăţenii nu au reuşit să înţeleagă că regulile le respectă în primul rând pentru sănătatea lor şi a celor dragi, nu pentru guvern. De aceea, el solicită organizarea unui referendum pentru stabilirea direcţiei de urmat.

Cum ar fi dacă Romania ar fi prima ţară din lume care ar tranşa problema măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS COV2 prin referendum? Cum a fi dacă decizia ar fi a poporului şi nu factorilor decideţi? 1. Închidem ţara 1 – 3 luni, frânăm pandemia, dar ucidem economia, urmând ca în următorii 3 – 5 ani să plătim din greu cu toţii această decizie. 2. Ridicăm toate restricţiile, dar toate. Ne vaccinăm la greu şi ne testăm săptămânal, iar cu adeverinţa săptămânală de testare, avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema, etc 3. Continuăm că şi până acum, nici pe jos, dar nici călare, nici pe drum, dar nici prin şanţ. Oricare ar fi decizia poporului, ea vine la pachet cu nişte consecinţe pe termen scurt, mediu şi lung, dar democratic vorbind, cum ne aşternem prin vot aşa dormim”, a explicat medicul Bivolaru.

Concluzia medicului gălăţean este că doar un referendum ar putea oferi soluţia la criza provocată de pandemie deoarece „dragoste cu forţa nu se poate, la fel cum nici sănătate cu forţa nu se poate”.