• Unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie a interzis încălzirea în conacul său în această iarnă, în încercarea de a-l face mai sărac pe președintele rus Vladimir Putin.
  • Miliardarul John Caudwell va opri caloriferele în toate camerele din proprietatea sa din Staffordshire, cu excepția unei singure camere.
  • Magnatul Phones4u, în vârstă de 70 de ani, cu o avere de 1,58 miliarde de lire sterline, spune că va tremura de frig cu plăcere și că și noi ar trebui să facem la fel.

Unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie a interzis încălzirea în conacul său în această iarnă, în încercarea de a-l face mai sărac pe președintele rus Vladimir Putin. Miliardarul John Caudwell va opri caloriferele în toate camerele din proprietatea sa din Staffordshire, cu excepția unei singure camere, pentru a-l face pe Putin mai sărac cu câțiva dolari”.

Magnatul Phones4u, în vârstă de 70 de ani, cu o avere de 1,58 miliarde de lire sterline, spune că va tremura de frig cu plăcere și că și noi ar trebui să facem la fel.

El a spus: Știu că ne aflăm într-o criză a combustibilului și toată lumea este îngrijorată, dar ar trebui să folosim cu toții mai puțină energie și voi pune în practică ceea ce propovăduiesc. Voi încălzi o cameră în care vom locui, iar 98% din casă va rămâne rece. Războiul lui Putin este finanțat de industria combustibililor și dacă îl pot face mai sărac cu câțiva dolari, o voi face.”

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Tatăl a șase copii, care s-a născut într-o sărăcie abjectă în Stoke în anii ’50, a spus: Când eram copil, nu aveam încălzire, era gheață în interiorul ferestrelor și aveam doar câteva bucăți de cărbune de ars într-o cameră. Obișnuiam să ne punem haine călduroase. Nu spun că ar trebui să ne întoarcem cu toții să trăim așa, dar există lucruri pe care le putem face. Este aproape imposibil de înțeles cum Putin și regimul de la Kremlin pot merge și măcelări oameni nevinovați. Trebuie făcut ceva pentru a-i opri și cu toții putem face ceva.”

John și partenera sa, Modesta Vžesniauskaite, 38 de ani, o fostă ciclistă olimpică lituaniană, mamă a lui Leo, în vârstă de nouă ani, și a lui William, în vârstă de un an, au găzduit o familie ucraineană în februarie, când a izbucnit conflictul. El a spus: Am ales o mamă și pe fiul ei de opt ani al cărui tată a rămas acasă pentru a lupta”.

Familiei i s-a dat un apartament de sine stătător pe proprietate, o mașină pentru
independență și un loc pentru băiat la aceeași școală privată ca și fiul lui John. El a spus: Își construiesc propria viață. Dar primele câteva luni au fost foarte dificile. Mama era foarte emotivă tot timpul și tot izbucnea în lacrimi. Uneori era pentru că se temea pentru soțul ei de acasă, de forțele armate, și se întreba dacă este viu sau mort. Iar alteori era copleșită de recunoștință pentru bunătatea noastră. Trebuie să trimitem mai mult ajutor medical în Ucraina și să îi ajutăm cu ambulanțe și provizii.”

John, care a vândut Phones4u pentru 1,5 miliarde de lire sterline în 2006, înainte ca aceasta să se prăbușească în 2014, a fost criticat pentru filantropia sa față de ucraineni, în timp ce familiile britanice se luptă în timpul crizei costului vieții.

Dar a spus că este îngrozit că Putin ar putea invada și ucide oameni nevinovați și le-ar putea lua casele.

John, care își va lansa autobiografia sa Love, Pain & Money, The Making of A Billionaire” (Dragoste, durere și bani, transformarea unui miliardar), l-a criticat pe premierul Liz Truss pentru că a refuzat oferta sa de ajutor gratuit pentru a readuce economia britanică pe drumul cel bun.

El a spus: Tot ce văd sunt greșeli care se fac și care nu s-ar fi întâmplat niciodată cu ajutorul meu. În Marea Britanie am putea avea Silicon Valley al mediului și am putea promova toate tehnologiile ecologice și am putea declanșa un exod de creiere din alte țări către țara noastră”.