• Mii de braşoveni au numărat miercuri seara, alături de primarul Allen Coliban, secundele înainte de aprinderea luminiţelor din Bradul de Crăciun şi de pe străzile, pieţele şi parcurile din oraş.
  • Şi Târgul de Crăciun s-a deschis miercuri.
  • Aprinderea celor un milion de luminiţe a avut loc miercuri seara în Piaţa Sfatului.

Mii de braşoveni au numărat miercuri seara, alături de primarul Allen Coliban, secundele înainte de aprinderea luminiţelor din Bradul de Crăciun şi de pe străzile, pieţele şi parcurile din oraş. Şi Târgul de Crăciun s-a deschis miercuri.

Aprinderea celor un milion de luminiţe a avut loc miercuri seara în Piaţa Sfatului. Primele s-au aprins 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Alte 800.000 au fost amplasate în centrul istoric al Braşovului, în cartierul Şchei şi pe principalele bulevarde ale oraşului.

Tot miercuri, şi-a deschis porţile şi cel mai mare Târg de Crăciun pe care Braşovul l-a avut până acum. Acesta are 60 de căsuţe cu bunătăţi, meşteşuguri şi artizanat, de unde braşovenii şi turiştii pot gusta plăcinte coapte pe lespede, castane coapte, jumări şi untură pe pâine, caltaboşi şi cârnaţi, ceai, vin şi ţuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii vor putea să cumpere decoraţiuni şi ornamente de Crăciun, şosete şi mănuşi de lână împletită şi haine din lână împâslită.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Braşovul şi-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toţi să gustăm din magia iernii la Braşov. Aici, în Piaţa Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun; în Piaţa Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziţia tuturor braşovenilor; în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi; şi în general să ne bucurăm de tot ceea ce are Braşovul de oferit, atât în centrul istoric, cât şi în cartiere. Avem lumini şi haine de gală peste tot. La mulţi ani, braşoveni! La mulţi ani, România!” , le-a transmis primarul Allen Coliban braşovenilor şi turiştilor din Piaţa Sfatului.

Anul acesta, primăria a extins zonele în care au fost montate luminiţe de sărbători. Astfel, 800.000 de leduri vor lumina centrul istoric, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii şi legăturile principale cu zona Şchei, dar şi marile bulevarde. De asemenea, iluminat festiv s-a aprins şi în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul şi pe pietonalul Uranus.

Tot miercuri s-a deschis şi patinoarul gratuit din Piaţa Sf. Ioan, a început ,,Magia filmelor la Cinematograful Astra” , unde timp de o lună braşovenii se pot bucura, tot gratuit, de filme care au făcut istorie în cinematografia internaţională.

Magia iernii” aduce la Braşov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moş Crăciun, care va veni zilnic în Piaţa Sfatului, între 17 şi 23 decembrie, la ateliere de fabricat decoraţiuni de Crăciun şi cadouri, la Ziua Dărniciei în Piaţa Unirii, la patinoarul gratuit din Piaţa Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piaţa Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.

„Pentru că trecem printr-o perioadă mai specială din punctul de vedere al nevoii reducerii consumului de energie electrică, în zonele noi în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1:00 – 6:00 (noaptea), iar în centrul istoric, în acelaşi interval, vom reduce fluxul luminos, astfel că va fi redus consumul de energie electrică cu 41%” , a transmis Primăria Braşov.