• Clément Beaune, Ministrul francez pentru Afaceri Europene, a declarat într-un interviu că este gay.
  • El a promis să sprijine comunitatea LGBTQ din Polonia.
  • A mai adăugat că va susține o organizație poloneză pentru drepturile avortului.

Ministrul francez pentru afaceri europene Clément Beaune a afirmat public că este gay, într-un interviu acordat revistei franceze gay Têtu, în cadrul căruia a promis, de asemenea, că va sprijini comunitățile LGBTQ din Polonia.

„Sunt gay și nu am nicio problemă să o spun”, a declarat el revistei, determinat fiind de o întrebare privind drepturile lesbiene, gay, bisexuale, trans și queer din Europa. El a spus că vrea să demonstreze că homosexualitatea „nu este un obstacol” pentru a deveni ministru.

Beaune a promis că va vizita o zonă poloneză „fără LGBT” la începutul anului viitor, precum și va aduce sprijinul unei organizații poloneze pentru drepturile avortului. Sute de municipalități poloneze s-au declarat zone „fără LGBT”. Guvernul polonez a oferit în august sprijin orașelor care au pierdut finanțarea UE din această cauză.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Nu aș vrea ca oamenii să spună că lupt împotriva zonelor fără LGBT pentru că sunt gay”, a spus Beaune. „Ar fi jignitor să spun că conduc această luptă pentru mine”, a mai spus ministrul.

„Cu toate acestea, în calitate de ministru al afacerilor europene, am o responsabilitate suplimentară. Trebuie să lupt pentru toleranță ”, a adăugat el.

Predecesorul lui Beaune, în calitate de ministru al afacerilor europene, Amélie de Montchalin, a declarat în iunie că „Europa ar trebui să conducă prin exemplu” și a denunțat discriminările în creștere împotriva persoanelor LGBTQ.

Deocamdată, însă, Beaune are o agendă plină de Brexit în rolul său de ministru al afacerilor europene. El a avut multiple apariții în ultimele zile, exprimându-și sprijinul pentru pescuitul european, pe măsură ce continuă negocierile cu mize mari privind un posibil acord Brexit.