Un ministru francez anunță că este gay. Clement Beaune vrea să viziteze „zona fără LGBT” din Polonia

Ministrul francez pentru Afaceri Europene: „Sunt gay și nu am nicio problemă să o spun”

Ministrul francez pentru afaceri europene Clément Beaune a afirmat public că este gay, într-un interviu acordat revistei franceze gay Têtu, în cadrul căruia a promis, de asemenea, că va sprijini comunitățile LGBTQ din Polonia.

„Sunt gay și nu am nicio problemă să o spun”, a declarat el revistei, determinat fiind de o întrebare privind drepturile lesbiene, gay, bisexuale, trans și queer din Europa. El a spus că vrea să demonstreze că homosexualitatea „nu este un obstacol” pentru a deveni ministru.

Beaune a promis că va vizita o zonă poloneză „fără LGBT” la începutul anului viitor, precum și va aduce sprijinul unei organizații poloneze pentru drepturile avortului. Sute de municipalități poloneze s-au declarat zone „fără LGBT”. Guvernul polonez a oferit în august sprijin orașelor care au pierdut finanțarea UE din această cauză.

„Nu aș vrea ca oamenii să spună că lupt împotriva zonelor fără LGBT pentru că sunt gay”, a spus Beaune. „Ar fi jignitor să spun că conduc această luptă pentru mine”, a mai spus ministrul.

„Cu toate acestea, în calitate de ministru al afacerilor europene, am o responsabilitate suplimentară. Trebuie să lupt pentru toleranță ”, a adăugat el.

Predecesorul lui Beaune, în calitate de ministru al afacerilor europene, Amélie de Montchalin, a declarat în iunie că „Europa ar trebui să conducă prin exemplu” și a denunțat discriminările în creștere împotriva persoanelor LGBTQ.

Deocamdată, însă, Beaune are o agendă plină de Brexit în rolul său de ministru al afacerilor europene. El a avut multiple apariții în ultimele zile, exprimându-și sprijinul pentru pescuitul european, pe măsură ce continuă negocierile cu mize mari privind un posibil acord Brexit.

Exit mobile version