• Ungaria e gata să renunţe la banii din PNRR, dacă UE pune condiţii.
  • Ministrul ungar al Justiției: Guvernul va răspunde atacurilor.
  • Legea maghiară interzice referirile la homosexualitate în şcoli.
  • Orban: Textul nu se referă la homosexuali.
  • UE nu a aprobat încă planul Ungariei, de 7,2 miliarde de euro.

Lăsaţi-ne în pace sau divorţăm! E mesajul Budapestei pentru Bruxelles. Pentru prima oară, un înalt oficial al guvernului maghiar a lansat amenințarea unei ieșiri din Uniunea Europeană.

Concret, ministrul de Finanțe, Mihály Varga, a spus că Ungaria și-ar putea reconsidera poziția în UE dacă Bruxelles-ul continuă să-i critice legile. Şi dacă insistă să condiționeze fondurile europene de respectarea statului de drept. E o declaraţie făcută pentru La Repubblica.

Un alt ministru de-al lui Orban, cel al Justiţiei, avertizează că guvernul maghiar nu va mai accepta criticile şi va răspunde „atacurilor fără precedent de la Bruxelles”. Anterior, Viktor Orban a anunţat că e gata să renunţe şi la banii din PNRR, dacă UE se bagă în politica internă. Motivul principal al scandalului – legea care interzice referirile la homosexuali în şcoli. E posibil un HUXIT, după modelul Brexit?

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Şi tot de la Budapesta…. The Washington Post scrie despre iubirea republicanilor americani pentru Viktor Orban. Prezentatorul vedetă al Fox News, Tucker Carlson, este la Budapesta, pentru a participa la o conferință. De acolo va transmite în direct pentru Fox în următoarele zile. Cei doi s-au văzut, s-au plăcut şi-au făcut şi o poză împreună.