• Șoferul unui tren al Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a murit luni după-amiază, după ce a intrat în coliziune cu un tren de marfă care a deraiat.
  • Nouă dintre cei 80 de pasageri ai trenului, care circula între Llobregat și Anoia, au fost trimiși la diferite spitale, deși fără un prognostic grav.
  • Maica, unul dintre pasagerii trenului afectat, a declarat că după ce a trecut pe lângă trenul de marfă a simțit o „bufnitură” și apoi a căzut la pământ.

Șoferul unui tren al Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a murit luni după-amiază, după ce a intrat în coliziune cu un tren de marfă care a deraiat, potrivit El Pais.

Accidentul a avut loc la ora 18.00, când al treilea vagon al unui tren care transporta potasă a ieșit de pe șine la intrarea în stația Sant Boi de Llobregat (Barcelona) și a lovit cabina unui tren de pasageri care ieșea din stație în acel moment, potrivit FGC.

Nouă dintre cei 80 de pasageri ai trenului, care circula între Llobregat și Anoia, au fost trimiși la diferite spitale, deși fără un prognostic grav.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Pompierii de la Generalitat de Catalunya s-au alăturat, de asemenea, operațiunii de salvare și au evacuat pasagerii afectați de accident și securizat zona. La fața locului s-au aflat 14 unități terestre, doi psihologi și două elicoptere din cadrul Sistemului Medical de Urgență (SEM), 10 unități de pompieri și 12 patrule ale Mossos d’Esquadra (poliția catalană).

Vicepreședintele Generalitat, Jordi Puigneró, și președintele FGC, Marta Subirá, s-au deplasat de asemenea la fața locului. De acolo, vicepreședintele a declarat că cel de-al treilea vagon al trenului de marfă a deraiat și ulterior s-a ciocnit cu primul vagon al trenului de călători. „Aceasta este o zonă în care trenurile se deplasau încet. Așteptăm rezultatele anchetei pentru a afla de ce a deraiat vagonul”, a explicat Puigneró.

Maica, unul dintre pasagerii trenului afectat, a declarat că după ce a trecut pe lângă trenul de marfă a simțit o „bufnitură” și apoi a căzut la pământ. Ea a explicat că a ieșit apoi din tren pe propriile picioare și s-a alăturat altor persoane rănite pe un câmp deschis din apropiere, unde au fost asistate de echipele de urgență. Victima fatală lucra pentru această companie din 2010.