Un motor de căutare online a blocat toate imaginile cu „tank man”, bărbatul care stă în fața tancurilor în Piața Tiananmen

O poză memorabilă pentru protestul din Piața Tiananmen, Beijing: Un bărbat s-a așezat în fața tancurilor pentru a le împiedica să continue. În 1989, sute de manifestanți au fost uciși în Piața Tiananmen din Beijing. Sursa Foto: Profimedia
  • Utilizatorii de Bing din SUA, Germania, Singapore, Franța sau Elveția nu au putut vedea fotografia bărbatului care stă în fața tancurilor în Piața Tiananmen.
  • Vineri, la împlinirea a 32 de ani de la Masacrul din Tiananmen, utilizatorii din toată lumea au căutat imagini cu „tank man”, bărbatul surprins în poză, însă doar Google a oferit o mulțime de fotografii.
  • Microsoft a explicat că este vorba despre o „eroare umană” care se va remedia „foarte curând”.

Microsoft nu le-a permis utilizatorilor de Bing să vadă imagini cu bărbatul care stă în fața tancurilor, în urmă cu 32 de ani, în Piața Tiananmen, relatează The Guardian.

Utilizatorii de Bing din SUA, Germania, Singapore, Franța sau Elveția nu au reușit să vadă cea mai marcantă fotografie din istorie.

„Tank man” este o imagine foarte cunoscută pentru protestul și evenimentele care au avut loc în Piața Tinananmen în urmă cu 32 de ani.

„Tank man” este un bărbat care stă în fața tancurilor încercând să le împiedice să meargă mai departe spre ceilalți protestatari.

Vineri, atunci când s-au împlinit 32 de ani de la Masacrul din Tiananmen, utilizatorii de Bing nu au reușit să vadă imaginea. Căutările nu au dus către nicio poză.

Microsoft și-a justificat gestul printr-o „eroare umană” și au spus că vor rezolva această situație cât de curând.

La polul opus, Google, rivalul lui Bing, le-a oferit utilizatorilor multe imagini cu bărbatul care stă în fașa tancului.