Un muncitor de la centrala nucleară de la Cernavodă, transportat la spital în urma unei defecțiuni la un recipient de clor

Societatea Naţională Nuclearelectrica anunţă că marţi a fost înregistrată o defecţiune la un recipient de clor pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, iar un muncitor a fost transportat la spital.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, pe platforma CNE Cernavodă, în afara instalaţiei nuclearo-electrice, la staţia de clorinare, au avut loc marţi uşoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor.

Reprezentanţii societăţii precizează că situaţia a fost remediată imediat „conform procedurilor aplicabile, iar spaţiul de lucru ventilat”.

Un angajat care lucra la staţia de clorinare şi care se afla în incintă la momentul producerii defecţiunii a fost transportat la spital pentru investigaţii, fiind în afara oricărui pericol, a mai transmis Nuclearelectrica.

Conform comunicatului, evenimentul nu a avut impact asupra securităţii nucleare, protecţiei mediului şi populaţiei, iar incidentul nu a afectat operarea unităţilor de la CNE Cernavodă.