• Un tribunal a decis că musulmanul care a refuzat să dea mâna unei femei în timp ce îi oferea certificatul de cetățenie și-a pierdut dreptul de a deveni german
  • Libanezul a trecut un test de cetățenie după ce a locuit 13 ani în Germania, dar a eșuat la ultimul obstacol, după ce a refuzat să dea mâna oficialului
  • Autoritățile de stat i-au refuzat cetățenia și instanța le-a confirmat hotărârea

Unui medic musulman i-a fost refuzată cetățenia germană după ce nu a vrut să dea mâna femeii care i-a fost oferit certificatul, scrie Daily Mail.
Cetățeanul libanez, în vârstă de 39 de ani, era pe punctul de a deveni german după ce a trăit în țară timp de 13 ani, și-a finalizat studiile medicale și a trecut testul de cetățenie cu cea mai mare notă.

Dar a eșuat la ultima probă, după ce a refuzat să dea mâna oficialului la ceremonia din 2015, ceea ce a determinat autoritățile statului să-i refuze cetățenia. Cinci ani mai târziu, o instanță a susținut decizia lor – spunând că opiniile „fundamentaliste” ale bărbatului erau în contradicție cu integrarea sa în societatea germană.

„Acest lucru se aplică în special dacă refuzul de a da mâna cu sexul opus – ca în acest caz – servește la promovarea unei convingeri salafiste cu privire la relația dintre bărbați și femei,” spun autoritățile germane. Germania are de multă vreme îngrijorări cu privire la salafiștii fundamentalisti, care reprezintă doar o mică parte din populația musulmană a țării.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Refuzul bărbatului de a da mâna cu oficialul a venit din credința că femeile reprezintă o „amenințare a tentației sexuale”, a spus instanța.
Bărbatul poate face apel la o instanță federală.