• Împușcăturile, care au vizat trei locații, au declanșat luni după-amiază o alertă de urgență în întreaga provincie Ontario.
  • Poliția a avertizat cu privire la asupra un trăgător activ, considerat înarmat și periculos.
  • Șeful poliției din Hamilton, Frank Bergen, a declarat reporterilor că „toate resursele au fost puse în joc” în timpul urmăririi suspectului, care se deplasa într-un jeep negru.

Două persoane din Canada, printre care un ofițer de poliție, au fost ucise și alte trei rănite în urma unei serii de împușcături în mai multe locații din zona metropolitană Toronto, luni. Trăgătorul, identificat luni seară ca fiind Shawn Petry, în vârstă de 30 de ani, a fost, de asemenea, găsit de poliție în orașul Hamilton și ucis.

Împușcăturile, care au vizat trei locații, au declanșat luni după-amiază o alertă de urgență în întreaga provincie Ontario, poliția avertizând asupra unui „trăgător activ”, considerat „înarmat și periculos”.

Primul incident a avut loc în orășelul Mississauga din Canada, în jurul orei 14.00, unde presupusul trăgător l-a ucis pe ofițerul de poliție, identificat ulterior ca fiind agentul Andrew Hong, veteran al poliției din Toronto, și a rănit o altă persoană, al cărei nume nu a fost dezvăluit, în cafenea. Șeful poliției din Peel, Nishan Duraiappah, a descris atacul asupra lui Hong, în vârstă de 48 de ani, drept o „ambuscadă”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Același vehicul a fost apoi la locul unui schimb de focuri de armă ulterior, aproximativ o oră mai târziu, la un magazin de reparații auto din orașul Milton, soldat cu moartea unei alte persoane și rănirea altor două. Victima a fost identificată ulterior ca fiind proprietarul magazinului, Shakeel Ashraf. Poliția regională Peel a emis o alertă pe măsură ce evenimentele se desfășurau, precizând că „șoferul este considerat înarmat și periculos – dacă este văzut, sunați imediat la 911 – nu vă apropiați”.

La scurt timp după ora 16.00, suspectul a fost ucis în timpul unei „interacțiuni” cu poliția într-un cimitir din orașul Hamilton. Poliția din Hamilton a emis o scurtă declarație potrivit căreia „situația a fost stăpânită și nu există niciun risc în continuare pentru public”.

Șeful poliției din Hamilton, Frank Bergen, a declarat reporterilor că „toate resursele au fost puse în joc” în timpul urmăririi suspectului, care se deplasa într-un jeep negru. La această operațiune au participat polițiști din Toronto, regiunea Peel, Halton și Hamilton, împreună cu Poliția Provincială din Ontario (OPP). În urma morții lui Petry, cazul a fost preluat de Unitatea de Investigații Speciale (SIU) a OPP.

Poliția nu a dezvăluit niciun motiv pentru împușcare. Premierul din Ontario, Doug Ford, l-a deplâns pe Hong, scriind pe Twitter: „Ca toți locuitorii din Ontario, sunt îngrozit de violența fără sens de astăzi, inclusiv de uciderea unui ofițer de poliție din Toronto. Sunt foarte recunoscător forțelor de ordine pentru că au pus capăt acestei situații. Fie ca justiția pentru cei uciși și răniți să fie rapidă”.

Premierul din Canada, Justin Trudeau, a scris pe Twitter: „Gândurile mele și ale multor altora sunt alături de toți cei care l-au cunoscut pe ofițerul de poliție ucis astăzi la datorie în Mississauga. Ne gândim, de asemenea, la cei care au fost răniți în împușcăturile de astăzi – vă dorim o recuperare completă”