Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană, confirmat în România. Vlad Voiculescu: „Avem de-a face cu un virus mult mai agresiv”

  • Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a fost confirmat în România
  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că România creşte capacitatea de secvenţiere
  • Acesta este al treilea caz de infectare cu tulpina sud-africană în România

Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a fost confirmat în România. Ea a fost identificată la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Este a treia probă pozitivă pentru această tulpină pe teritoriul românesc, dar specialiştii spun că există posibilitatea să existe şi mai multe.

În momentul de faţă România efectuează puţine analize a probelor pozitive de COVID. Însă, Vlad Voiculescu promite că va schimba acest lucru.

„Avem de-a face practic cu aproape un nou virus, mult mai agresiv. Şi astăzi la Matei Balş a fost indentificat un virus cu tulpina sud-africană, nu este primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”.

„Avem un ordin de Ministru al Sănătăţii care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screening-ul aşa încât să descoperim în mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România”, a declarat Vlad Voiculescu.