• Schema de „vacanță flexibilă” a intrat în vigoare de la 1 mai. Goldman Sachs spune că și angajații juniori vor avea bonus de două zile de concediu.
  • Concediu nelimitat mai oferă Netflix sau LinkedIn, dar și mai multe companii din Marea Britanie. Un sistem asemănător este experimentat și în România.
  • De luna trecută, platforma digitală de investiții Bitpanda – care operează și la noi în țară – le dă angajaților concediu de odihnă nelimitat, plătit integral.

Încă o mostră din visul american. A apărut concediul nelimitat. Primii care il iau sunt directorii de la banca americana de la care a pornit criza financiara din 2007-2008.

Goldman Sachs spune că își propune să promoveze relaxarea si ca sefii lor să se simtă cât mai bine – așa că nu există limită – își pot lua oricâte zile de concediu de odihnă vor.

Schema de „vacanță flexibilă” a intrat în vigoare de la 1 mai. Goldman Sachs spune că și angajații juniori vor avea bonus de două zile de concediu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Concediu nelimitat mai oferă Netflix sau LinkedIn, dar și mai multe companii din Marea Britanie. Un sistem asemănător este experimentat și în România.

De luna trecută, platforma digitală de investiții Bitpanda – care operează și la noi în țară – le dă angajaților concediu de odihnă nelimitat, plătit integral. Ca să se relaxeze, angajații își pot lua concediu oricând doresc. Compania oferă și ceea ce se numește pauză colectivă de recreere – sunt două pe an.

Conceputul înseamnă că o echipă din companie își poate lua liber ca să se deconecteze complet – fără să citească mailuri sau să răspundă la telefoane. Bitpanda permite fiecărui angajat să lucreze de oriunde doresc timp de 60 de zile lucrătoare pe an.